2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Az anyagmérnökképzésről

Harmadik alkalommal rendezte meg a Műszaki Anyagtudományi Kar a Kohászati Múzeummal közösen a Fazola-napokat Miskolcon, szeptember 18-20. között.

A hagyományok szerint egynapos szakmai konferencia előzte meg a sokszínű, kétnapos kulturális programokat. Az első nap fontos szakmai kitüntetések átadása mellett az anyagmérnökképzés és az anyagtudományi kutatások aktualitásainak összefoglalására is lehetőséget biztosított.

A kohómérnökképzés jelenéről, jövőjéről, aktuális feladatairól is tájékoztatást hallhattak a III. Fazola-napok szeptember 18-i szakmai konferenciájának résztvevői a Miskolci Akadémiai Bizottság Erzsébet téri székházában.
Az oktatás mellett az ipari háttér (vaskohászat, fémkohászat, öntészet) vezetői is képviseltették magukat, akik jelenlegi helyzetük ismertetése mellett a felsőoktatással szembeni elvárásaikról, valamint a most induló egyetemi kutatások támogatásáról is beszámoltak előadásaikban.

A konferencián kitüntetéseket is átadtak: a Dunaferr-díjat Harcsik Béla; Nándori érmet dr. Fegyverneki György; a Műszaki Anyagtudományi Kar kitüntetését pedig Porkoláb László és dr. Sohajda József vehette át.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek