2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Az animáció világnapja-október 28

Együttműködési megállapodást kötött a miskolci Csodamalom Bábszínház és a Herman Ottó Múzeum
A miskolci Csodamalom Bábszínház és a Herman Ottó Múzeum között öt évvel ezelőtt kezdődött egy szakmai együttműködés
.

A két, látszólag távoli területet képviselő intézmény korábban a közönségkapcsolatok terén igyekezett egymást erősíteni, azonban a gyorsan változó társadalmi környezet kihívásai újabb tevékenységi formák közös megkeresését indokolták. Ezért október 28-a, az Animáció Világnapja alkalmából a kulturális identitástudat erősítése és a hazai kulturális kifejezési formák sokféleségének védelme érdekében a felek egy kibővített megállapodás aláírásával felújították együttműködésüket.

Az intézményi kapcsolatok újabb formái a múzeumpedagógiai foglalkozások fejlesztését és a jövőre megnyíló új kiállítás, a Pannon-tenger múzeuma programjának színesítését célozzák. Emellett újszerű kezdeményezésként a Herman Ottó Múzeum Képtárának festményeihez egy báb- és mozdulatművészeti forgatókönyv készül, mely megfelelő pályázati támogatások esetén egy rendhagyó összművészeti előadásban ölthet testet, talán már a következő esztendőben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…