2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Átadták Közép-Európa legnagyobb szabadtéri Betlehemét

Átadták Közép-Európa legnagyobb szabadtéri Betlehemét

Kisgyőrben is fellobbant az első gyertya az adventi koszorún

Kicsik és nagyok, helyiek és vendégek álltak ma délután megilletődve Kisgyőr főterén, ahol elkészült a csodálatos fából faragott Betlehem. Csak a kompozíció megálmodója, tervezője Kékedi László Vilmos, kisgyőri polgármester nem volt jelen, annak a csodának az ünnepén, amelyért éveken keresztül dolgozott. Sajnos Őt, ágyhoz kötötte a betegség.

                              

Tállai András a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője ezért is fogalmazott így ünnepi beszédében: – Büszke lehet a település összes lakója, hogy megvalósulhatott ez a csoda, s nagyon sajnálom, hogy Kékedi László, a barát, a polgármester, a művész, az édesapa nem állhat itt mellettem. A képviselő mielőtt meggyújtotta az első adventi gyertyát, az ünnepvárásról, a szeretetről beszélt.
Fekete György a Magyar Művészeti akadémia elnöke pedig arról szólt, hogy a karácsony az-az ünnep, amikor nem az építész alkotja meg a templomot, hanem minden ember felépíti a saját Betlehemét.
A történelmi egyházak képviselői megáldották a csodálatos Betlehemet, majd minden jelenlévő elhelyezte mécsesét körülötte.

                                     

OBE-OL

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek