2024. 06. 26. szerda

János, Pál
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Andrássy sikerek

A miskolci, jövőre 100 éves évfordulóját ünneplő Andrássy Gyula Szakközépiskola a Bosch partneriskolája lett!
Ez nem csak Magyarországon, Európában (s így a világon is!) egyedülálló, hiszen a cég ilyen együttműködést nem kötött még iskolával.
Kormányzati szinten is hangsúlyozzák a szakképzés megújításának fontosságát. Ezért nagy jelentőségű ez a megállapodás az város, illetve iskolája és a Bosch között. A Bosch új miskolci részlegének átadásán mind Orbán Viktor, mind a Bosch vezetői hangsúlyozták a szakképzés fontosságát.

Kiváló versenyeredmények

Annak ellenére, hogy az Andrássy Gyula Szakközépiskola műszaki iskola humán területen is nagyon szép országos eredményeket értek el az iskola csapatai az elmúlt hétvégén, illetve az esztendő folyamán. Ennek az adja különös jelentőségét és érdekességét, hogy a Rákóczi Szövetség által meghirdetett rendkívül magas színvonalú történelmi versenyeken több miskolci iskola (gimnáziumok) csapata is elindult, de ezek közül az Andrássy érte elé a legjobb eredményt.
S melyek ezek az eredmények?
Az elmúlt hétvégén a GLORIA VICTIS 2011 Kárpát-medencei történelmi vetélkedőn az Andrássy egyik csapata 4. helyezett lett.

A Rákóczi Szövetség által meghirdetett Gloria Victis kárpát-medencei történelemverseny idei témája II. Rákóczi Ferenc és kora volt.
„Gloria Victis” a Rákóczi Szövetség 18 éves múltra visszatekintő rendezvénysorozata, mely az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékének adózik, ezért megrendezésére minden évben október 21-23-án kerül sor.
Az Andrássy mindkét benevezett csapata bejutott a budapesti középdöntőbe. (vagyis nem csak magyarországi iskolák csapatai versengtek, hanem jó nevű, határon túli magyar gimnáziumok is)
Az Andrássy  egyik csapata a 13 lett, míg a másik a 4. helyezett lett, alig lecsúszva a 2. helyről…
Az előkelő 4. helyezésükkel elnyerték a verseny fődíját: tavasszal délvidéki körutazáson vehetnek részt a Rákóczi Szövetség vendégeként.

DE ami még ettől is szebb eredmény: a szintén magas szakmai színvonalú, szintén Kárpát-medencei Cultura Nostra nevű történelmi versenyen az idén a második lett az Andrássy csapata!
A Pannonhalmi Főapátság és a Rákóczi Szövetség az idén tizedik alkalommal hirdette meg Cultura Nostra címmel történelmi versenyét, amelynek döntőjére 2011. április 16-án került sor a Pannonhalmi Főapátságban.
A vetélkedő küldetése a magyar fiatalság összetartozás tudatának megerősítése és a magyar történelem egy fontos fejezetére vonatkozó ismeretek elmélyítése. A két szervező intézmény egyetértése alapján a vetélkedő a Kárpát-medence egész területéről szólította meg a középiskolákat. A vetélkedő több mint 1300 diákot mozgatott meg a decemberi első és a februári második fordulóban. A vetélkedő témája: Magyarország története az Árpád-házi királyok idején (997-1301). A verseny fővédnöke Dr. Hoffmann Rózsa, Oktatásért Felelős Államtitkár (Nemzeti Erőforrás Minisztérium) volt.
Ezen a versenyen az Andrássy Gyula Szakközépiskola csapata végül a második helyen végzett!

Itt is a messze a legjobban szereplő miskolci csapat volt az Andrássy.
A csapatokat ezekre a versenyekre Ladányi Béla tanár úr készítette fel.

Műszaki iskola lévén az már csak hab a tortán, hogy tavaly az Andrássy adta Kozma János személyében a Miskolc város ifjú szónoka verseny első helyezettjét, valamint hogy a Pro Patria történelmi versenyen, amit a Herman Ottó Gimnázium rendezett egy csapattal nevezett az iskola, s meg is nyerték a versenyt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek