2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Amatőr Színjátszó Találkozó

Amatőr Színjátszó Találkozó

Amatőr Színjátszó TalálkozóElső alkalommal szervezte meg a Mezőkövesdi Színészeti Egyesület a Mezőkövesdi Amatőr Színjátszó Találkozót október 1-je és 3-a között. A háromnapos rendezvényre határainkon kívülről és belülről is érkeztek színjátszók.

Október 1-jén Csiger Lajos, Mezőkövesd alpolgármestere nyitotta meg a találkozót. A köszöntő gondolatok után a pásztói MI színjátszó csoport előadásában dr. Szabó Irén: Két karodban című, Radnóti Miklós verseiből összeállított pódium műsorát tekinthették meg a színházkedvelők, majd Fazekas Mihály Részletek a bolyongás meséiből című művével ismerkedhettek meg a jelenlévők. A találkozó első napját az Erdélyből, Sepsiszentgyörgyből érkező Osonó Színházműhely mutatta be a Vizuális gondolat című darabot.
A rendezvény második napján délelőtt ismét megtekinthették a Vizuális gondolat, illetve a Részletek a bolyongás meséiből című műveket azok, akik esetleg csütörtökön elmulasztották ezeket az előadásokat. A délelőtt során az Erdélyből érkező színészek A varga és a vargáné – A dézsa címmel vásári komédiát adtak elő. Péntek este Tállai András, Mezőkövesd polgármesterének köszöntő beszéde után a Mezőkövesdi Színészeti Egyesület mutatkozott be a Scarnacci-TAbusi-Mészőly Dezső Kaviár és lencse című darabjával.
A találkozó záró napján a Hajdúnánási Színjátszó Csoport előadásában Marth P. Ildikó: Pázmányos című két felvonásos vígjátékát nézhették meg a színházkedvelőket. Kora délelőtt pedig a győri KörTelikör mutatta be Parti Nagy Lajos-Moliére: Pernelle család című egy felvonásos komédiáját, majd a Szlovákiából, Királyhelmecről érkező Bodrogközi színjátszócsoport adta elő A legyező című komédiát.
A színházi előadások sorát a gyöngyösi MOZAIK Színkör produkciója folytatta, akik Peter Shaffer- Göncz Árpád: Equus című pszichodrámáját játszották el.
A háromnapos találkozó zárásaként a Mezőkövesdi Amatőr Színjátszó Kör (MASZK) előadásában Camoletti: Leszállás Párizsban című vígjátékot nézhették meg a színházkedvelők. Az előadás után került sor a zsűri értékelésére és a díjak átadására.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…