2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Alexander Rybak először lép fel Magyarországon

Augusztus 20-án először lép fel Magyarországon a 2009-es moszkvai Eurovíziós Dalfesztivál győztese, Alexander Rybak hegedűművész, aki a Virtuózok tehetségkutató döntőseivel és az est hazai sztárvendégével, Miklósa Erika operaénekessel ad ünnepi koncertet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A hétvége kiemelt programja augusztus 22-én a Chico& The Gypsies világzenei koncertje is, melynek előzenekara a Romano Drom.

Az Örömünnep-koncerten a Virtuózok műsorban felfedezett, azóta országszerte nagy sikerrel koncertező ifjú tehetségek, valamint az est sztárvendégei: Miklósa Erika operaénekes, a műsor egyik zsűritagja és Alexander Rybak, Eurovízió-győztes norvég énekes, hegedűművész az alkalomhoz méltó, különleges programmal köszöntik az ünnepet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A koncert szünetében az óráskivetítőn élőben közvetítik az ünnepi tűzijátékot. Hosszabb idő után újra színpadra lép a műsor minden döntőse: Gyöngyösi Ivett, Lugosi Dániel Ali, Boros Misi, Sándor Zoltán, Demeniv Mihály, Tóth Bettina, Szauer Bianka, Foki Dániel, Rigó Ronald. Közreműködik Szlama László és a Hegyvidéki Solti György Zenekar. A nagyszabású est rendezője Aczél András, karmester Bolyki Zoltán.

A koncert attrakciója Alexander Rybak fellépése, aki először mutatkozik be Magyarországon. A fiatal sztár 2009-ben robban be a zenei világba, amikor rekordszámú szavazattal megnyerte a moszkvai Eurovíziós Dalfesztivált aFairytale című dalával. Azóta számos országban koncertezett, fellépett a Nobel-békedíj koncerten és több kitüntetést, szakmai elismerést kapott Norvégiában, Oroszországban és Fehéroroszországban.

A verseny után kiadta Fairytales című albumát, amely több mint húsz európai országban jelent meg, többek között Görögországban, Ausztriában és a Benelux-államokban is. A lemez tripla platina minősítést kapott Norvégiában, Svédországban arany, Oroszországban dupla platina minősítést kapott, és egy héten át vezette az európai iTunes listát. Rybak második lemeze No Boundaries címmel látott napvilágot 2010-ben, és hasonló sikerekben részesült. Kiadott egy karácsonyi albumot, megjárt közel negyven országot, és az Így Neveld a Sárkányodat második részéhez dalt is szerzett. Legfrissebb klipje elérte a kétmilliós letöltést.

Rybak fellépését követően, két nappal később a világ legjobb gitárvirtuózainak világzenei koncertjével folytatódik az ünnep a Margitszigeten. A Gipsy Kings egyik alapítójának együttese, a Chico & The Gypsies érkezik, hogy igazi mediterrán hangulatot varázsoljon a színpadra. Az autentikus, világszinten a legjelentősebbnek számító crossover együttes először ad nagykoncertet Budapesten. Előzenekarként az itthon és külföldön is népszerű Romano Drom, Magyarország legsikeresebb roma zenekara látható és hallható. Anyanyelven énekelt tradicionális oláh-cigány dalokat szólaltatnak meg modern felfogásban, izgalmas hangszereléssel. A koncert a két zenei világ bemutatása miatt is különlegesnek ígérkezik.

Fotó: Hans Fredrik Asbjrnsen

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek