2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Adventi mese

…mert van, aki egy szál ruhában menekül ide…

 Volt egyszer hol nem volt, no, nem az üveghegyen túl, hanem csak itt Magyarország közepe táján, egy lelkes kis baráti csapat, – aki éppen azon mesterkedett, hogy csatlakozhasson ahhoz a világszervezethez, amely megalapítása óta már sok-sok ezer embernek nyújtott segítő kezet. Ők a leendő Rotarysok, elhatározták, hogy bár a pandémia mindent, de mindent megnehezített a világon, nem hagyják kedvüket szegni, mert ebben az időszakban kél ám el igazán a segítség.

Mindössze rövid három hét állt rendelkezésükre, így serényen neki fogtak a szervezésnek. Elhatározták, hogy az idén azoknak nyújtanak segítséget, akik nem lehetnek saját otthonukban a szeretet ünnepén, mert most a sorsuk sokkal rosszabbra fordult.

És lám a hívó szóra megmozdultak az emberek! Nyugdíjas néni telefonált, hogy elfogadják-e a segítséget, ha Ő „csak” kétezer forintért tud élelmiszert vásárolni? Bizony az a kétezer forintnyi élelem egy-egy csonka családnak itt nagyon sokat jelent, hiszen vannak itt olyanok, akik egy szál ruhában menekültek a bántalmazó elől. Gyűltek a könyvek, a játékok, a gyermek és felnőtt ruhák, az élelem, a tisztítószerek, a háztartási eszközök. Elkezdődött a csomagolás, szelektálás.

Ma pedig, Advent, azaz az ünnepvárás negyedik vasárnapján, az autók felsorakoztak és a ládák, csomagok, dobozok, zsákok megtöltötték a csomagtartókat, és az ajándékokat elszállították a Családok Átmeneti Otthonába, ahol negyven szülő és gyermek él.

Roszik Ágnes, a Tessedik Sámuel Szeretetszolgálat vezetője, megilletődve vette át az adományokat, s örömmel mondta, hogy ebből még a nevelőszülőknél lévő gyermekeknek is bőven jut majd.

A mesének pedig itt nincs vége, sőt még csak most kezdődik, mert a lelkes Rotary-s csapat: Mandzákné Tarnavölgyi Judit, Tóth Lászlóné, Robert Patruna, jómagam – e sorok írója – és segítőik, elhatároztuk, hogy ezt a szép hagyományt örökre megőrizzük. No, nem csak azért, mert „a jókedvű adakozót szereti az Isten”, hanem azért mert nincs jobb dolog a világon annál, amikor olyanoknak tudunk segíteni, aki önhibájukon kerültek ebbe a helyzetbe.

Orosz B.Erika

Fotó Orosz László


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek