2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Támogatás a BAZ megyei Múzeumnak

Újabb támogatói tábla került a Herman Ottó Múzeum Papszer utcai épületének belső falára. Az Operafesztivál kísérő rendezvénye volt a Fröccsfesztivál, amelynek egyben megnyitója volt a táblaavató.

A megyei múzeumi igazgatóság összköltségvetése 530 millió forint volt tavaly, ennek kisebb, de szükséges részét jelentik a támogatások. Pusztai Tamás igazgató azt mondta: a Pannon-tenger múzeum épülése óta megnőtt a támogatások száma – a mocsári ciprusok konzerválására például cukor, és többféle nyersanyag is érkezett. De támogatásként kapta a nagyszéksósi hun aranyleletek biztosításához szükséges golyóálló üvegeket is a múzeum.

Az új táblát Hans-Günter Hogg, az ÉMÁSZ igazgatósági tagja és Pusztai Tamás múzeumigazgató avatta fel, és az igazgató azt is elmondta, hogy a múzeum és a cég között már több évtizedre visszanyúló kapcsolat van. Az ajándékdobozban egy apró mocsári ciprus fa darab volt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…