2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Adj könyvet! Tégy csodát!

Alig két hónappal ezelőtt a Facebook közösségi portálon indult útnak a „Látom az Életed” blog írójának, Theodorovits Andreának kezdeményezése, melynek célja az volt, hogy Magyarország minden daganatos gyermeke könyvet kaphasson. Könyvet, mely egy kis időre egy másik világba kalauzolja a kicsiny hősöket! Könyvet, mely által pár percre elfelejtik a küzdelmeiket és a történetek által egy másik csatába indulnak majd, oda, ahol a jó mindig győzedelmeskedik.
Egyetlen megírt felhívás elegendő volt, hogy az ország könyvgyűjtésbe kezdjen. Ezen felül érkezett könyv Kanadában, Ausztráliában és Olaszországban élő magyar gyermekektől, akik a saját anyanyelvi emlékeiket ajánlották fel beteg társaiknak.
Az ország, mely a széthúzásról híres, egyetlen pillanat alatt fogott össze. A felhívás közzétételétől számított huszonnégy órán belül gyűjtőpontok alakultak ki az ország különböző helyein. Kortól, nemtől, végzettségtől függetlenül, időt és energiát nem sajnálva, ezrek kezdtek lázas szervezésbe. A koordinálás fő támogatója a Zsófi-CsodaVár Egyesület volt.
Ennek eredményeként hálás szívvel kijelenthetem, minden daganatos gyermek könyvet kaphat. Könyvet, mely a képzeletbeli világon túl reményt, esélyt, jövőt rejt.
A könyveket a kicsiny hősöknek az ország egyik legnagyobb hősei, a Magyar Honvédség Katonai Rendész Központjának munkatársai személyesen szállítják ki hazánk minden gyermek onkohematológiai osztályára.
Az 5.000 könyv első ünnepélyes átadására Miskolcon 2016. december 9.-én délelőtt 10 órakor kerül sor a Miskolci Velkey László Egészségügyi Központjának aulájában, ahol a Magyar Honvédség emberei már el is kezdik a könyvek átadását az itt gyógyuló gyermekek számára. Az időpont hittel állít emléket a következő napnak, mely az emberi jogok világnapja, azzal a szent meggyőződéssel, hogy a most legnagyobb csatájukat vívó gyermekek is felnőttekké válhatnak, jogaik és egészséges jövőjük teljességében.
A második időpont 2016. december 16. délelőtt 10 óra Budapest, Heim Pál Gyermekkórház.
Az ünnepélyes átadó 2016. december 9-én délelőtt 10 órakor Miskolcon a Velkey László Egészségügyi központ aulájában lesz.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek