2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Aba vezér szobrát avatják Szikszón

Köztéri szoborral gyarapodik Szikszó. Március 15-én a Aba vezér szobrát avatják fel ünnepélyes keretek között a településen. A 2 , 6 méter magas faszobor Mazúr József, szikszói fafaragó alkotása.
Füzesséri József Szikszó polgármestere arról beszélt: egy várost többek között az is jellemez, hogyan bánik a köztereivel.  A Hunyadi és Kassi utca közötti úgynevezett háromszög több mint közterület, ez egy közösségi tér. Arra lett figyelmes a városvezetés, hogy a Penny Market megépítése után ez a kis zöld háromszög a fiatalok gyülekező helyévé vált.  Ezért döntöttek úgy, hogy parkká fejlesztik ezt a területet. Március  15-ére elkészül a díszburkolat és padok szolgálják a pihenők kényelmét. Jobb helyet igy nem is találtak volna az Abaúj kapuját szimbolizáló Aba vezér szobrának , jelezve azt is a világnak ezzel, Szikszó gyökerei  a honfoglalásig vezethető vissza.

Aba vezér szobra helyi  összefogással készült. Mazúr József fafaragó által készített alkotáshoz a faanyagot Nevelős Barna  Keresztéte polgármestere, szikszói lokálpatrióta ajánlotta fel.  A beállítási munkálatokat Szikszó Önkormányzata végezte.  Az ünnepélyes avatóünnepségen – amely 2012 március 15-én 12 órakor lesz- Szikszó Díszpolgára, Dr Nagy Károly, B.-A.-Z. Megye Budapesti Baráti Kör elnöke, főügyészségi tanácsos mond ünnepi köszöntőt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…