2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A tudomány népszerűsítéséért sajtódíj

MAB-sajtópályázat 2018
A Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Akadémiai Bizottsága sajtópályázatot hirdet, melynek végeredményeként, 2018-ben odaítéli a Tudomány népszerűsítéséért sajtó díjat.

A pályázat célja, hogy a széles közvélemény számára mind ismertebb legyen az MTA Miskolci Akadémiai Bizottságának tevékenysége. A nagyközönség értesüljön a MAB-hoz tartozó tudományos bizottságok, rajtuk keresztül az Észak-Magyarország térségében ( Borsod- Abaúj- Zemplén megye, Heves és Nógrád megye) alkotó tudósainak munkájáról, eredményes kutatásairól. Kapjon képet az olvasó, a hallgató és a nézőa mozgalom MAB- terveiről, kezdeményezéseiről, az általa szervezett eseményekről.
A pályázat révén váljon ismertté a MAB által megbecsült és díjazott tudósok, tudományos tevékenységet folytató kutatók köre. Segítse a pályázat a kutatási eredmények megismerését, s mind többen kapcsolódjanak be a tudományokat, népszerűsítő MAB-szervezetek, ismeretterjesztő klubok munkájába.
Ugyanakkor, célja a sajtópályázat meghirdetésének, a Tudomány népszerűsítéséért sajtó díj odaítélésének, hogy ösztönözze magas minőségű újságírói tevékenységre a sajtó képviselőit, segítse a különféle publikációk megjelenését olyan témákról, amelyek felhívják a figyelmet a tudomány régióban élő szereplőire, a tudományos élet képviselte hazai értékekre, a MAB célkitűzéseire, eredményeire.
Az MTA Miskolci Akadémiai Bizottsága várja az Észak-magyarországi régióban működő szerkesztőségek által nyilvánosságra bocsátott, napi-, heti- és havilapokban megjelent írásokat, online tartalmakat, a rádiókban elhangzott vagy televíziókban vetített interjúkat, riportokat, tudósításokat. Pályázni 2017 Január 1. és 2017. December 31. között publicitást kapott alkotásokkal lehet.
Az írott pályázatok terjedelme 3-10 ezer karakter lehet.A pályázat befogad nem magyar nyelven készült, de a MAB munkájával foglalkozó, a megjelölt témákkal összefüggő pályaműveket is.
Díj: nettó 100.000 Ft. Asajtópályázat nyertesének munkáját a díj mellett az MTAMiskolci Akadémiai Bizottsága elismerő oklevéllel is jutalmazza.
A pályázatnak nincsenek kategóriái.
Egy pályázó több pályaművel is nevezhet.
A pályamű megjelenése:
A pályaműnek a pályázati időszakban, kell megjelenni, és ezt bizonyítva kell a
pályázatot beadni.
A pályázatok beérkezési határideje: 2018. február 28. 24.00 óra
Bíráló bizottság: a pályázatokat a MAB felkérésére egy bizottság bírálja el.
Díjátadás: B.A.Z. Megyei Közgyűlés március 15.-i Ünnepi Közgyűlésén
A pályamunkákat az alábbi címen várjuk:
E-mail:varga.eva@tab.mta.hu
A pályázatról információk kérhetők:
Hajnal József
Telefon: 06-30/9402 165
e-mail: hirfor2000@gmail.com
.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek