2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • “A teremtés örömei” Šwierkiewicz Róbert emlékkiállítása

“A teremtés örömei” Šwierkiewicz Róbert emlékkiállítása

Megnyitó esemény nélkül nyílt meg a MissionArt Galéria újabb kiállítása, ezúttal Šwierkiewicz Róbert műveiből. Robi, egykori nagyon jó barátunk, tavaly nyáron halt meg, mindnyájunk számára váratlanul.

Ez a kamara kiállítás válogatás a hagyatékból, melyet remélhetőleg követ majd egy életmű kiállítás valamelyik múzeumunkban a nem túl távoli jövőben. Életműve amennyire szerteágazó volt műfaji, technikai, stilisztikai vagy bármilyen más szempontból, olyan mértékben terjedt, áradt szét a világban. A képek jó része, főleg a gigantikus, nagy lélegzetű művek már majdnem mind múzeumokban, vagy jelentős magángyűjteményekben vannak. Ez az emlékkiállítás inkább a kisebb léptékű, de mégis elementáris erejű, hihetetlenül sokrétegű, filozofikus, szellemi, de mégis érzéki és érzelemdús műveit mutatja be. E viszonylag kisméretű művek megrendítő módon szólhatnak hozzánk, főleg kellő közelségből. Érdemes eljönni és meglátogatni „Őket”. A kiállítást a közelgő ünnepek miatt egészen 2020. január 15-ig tartjuk majd nyitva. A kiállítás képei a MissionArt weboldalán.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…