2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

A tehetségekért Hernádszentandráson

Október 17-én és 18-án rendezik meg a VIII. Hernád–völgyi Tehetségkutató Fesztivált, ahol tíz település fiataljai mutatkozhatnak be Vers, Ének, és Zene kategóriákban.  A rendezvényre 110-en jelentkeztek, a zsűriben ott lesz Takáts Tamás is.
Üveges Gábor, az ötletadó és a versenynek otthont adó település polgármestere arról beszélt: a közösségfejlesztés kiemelt feladata, a tehetségek felkutatása és gondozása. A fiatal generáció azzal válik a közösség alkotó részévé, ha azt a tevékenységet teszi hozzá, amiben öröme és sikerélménye van. Kiemelten fontos ez olyan térségekben, ahol a szülői ház sokszor nem tud hátteret biztosítani mindehhez.

A Hernád–völgyi Tehetségkutató Fesztiválnak már komoly hagyományai vannak.  A kétnapos rendezvényt Hernádszentandrás Község Önkormányzata és az Összefogás Hernádszentandrásért Alapítvány számos támogatóval együttműködésben szervezi 2007 óta. Üveges Gábor hozzátette: minden évben igyekeznek olyan neves, szakmában országosan elismert zsűritagokat megnyerni a rendezvényhez, akiknek a véleményéből a fellépő gyerekek sokat meríthetnek, személyes példájuk pedig biztatást ad a tovább fejlődésükhöz. Az idei év vendégei között szerepel  Ihos József , aki  a versmondókat pontozza, és tanácsokat ad nekik.  Ének és Zene kategóriákban az ítészek között lesz Takáts Tamás előadóművész, a Karthago zenekar frontembere, Bokor Jutta operaénekes, a Magyar Állami Operaház tagja,  Simon Fruzsina előadóművész, az X- Faktor 2014-es résztvevője.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …