2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • A Szimbiózis Alapítvány képviseli Magyarországot az Euró pai Parlamentben

A Szimbiózis Alapítvány képviseli Magyarországot az Euró pai Parlamentben

Az ENSZ december 3-át a Fogyatékos Emberek Világnapjává nyilvánította 1992-ben, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékossággal élők problémáira. A világon mintegy 650 millió ember él fogyatékossággal. Számuk Magyarországon 457 ezer fő, Miskolcon 10 158 fő.

2013. december 4-én és 5-én a miskolci Szimbiózis Alapítvány három munkatársa képviseli Magyarországot, az Európai Parlamentben minden évben megrendezésre kerülő Karácsonyi vásáron. A Karácsonyi vásár segítségnyújtás azon szervezetek részére, akik fogyatékossággal élőket támogatnak, amely egyben bemutatkozási lehetőséget is jelent számukra.
Alapítványunk olyan kézműves, egyedi termékekkel képviselteti magát, amelyet a fogyatékossággal élő munkavállalóink készítettek segítőikkel közösen. A kiállított termékek között főként az ünnepváráshoz kapcsolódó ajándékok – ajtódíszek, kopogtatók, saját öntésű gyertyák, képeslapok, naptárak, madáretetők – szerepelnek.
Különösen megtisztelő volt számunkra Dr. Kósa Árpád Európai Parlamenti képviselő Úr felkérése, mivel úgy gondoljuk, hogy ez a bemutatkozási és értékesítési lehetőség fontos elismerése annak az értékteremtő tevékenységnek, amelyet a Szimbiózis Alapítvány a fogyatékossággal élők foglalkoztatása területén képvisel.
A kétnapos brüsszeli tartózkodás jó hírét viszi nem csak országunknak, hanem Miskolc városának és Alapítványunknak is, hiszen munkatársaink itt élnek, dolgoznak és teremtenek új értékeket.
Természetesen a kiutazó csapat tagja egyik lakóotthonunkban, fogyatékossággal élő termékkészítő fiatal munkatársunk, akire azért esett választásunk, mivel családja nincs, így többszörösen hátrányos helyzetű, és nem sok lehetősége van utazni, világot látni, kilépni a mindennapokból és kipróbálni magát más szerepben, más környezetben.
Köszönettel tartozunk a kiutazáshoz nyújtott segítségért Dr. Kósa Ádám Európai Parlamenti képviselő Úrnak és az ECCE (Európai Kurratív Pedagógiai és Szociálterápiás Szövetség) munkatársainak, akik ez év májusában személyesen látogatták meg Alapítványunk Baráthegyi Majorságát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek