2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

A szerelmes nagykövet Miskolcra jön!

Gregor Bernadett, Farkasházi Réka, Sáfár Anikó, Nyertes Zsuzsa, Straub Dezső, Böröndi Tamás, Beleznay Endre, Straub Péter – parádés szereposztásban A szerelmes nagykövet Miskolcon, a Miskolctapolcai Nyár 2012 rendezvénysorozat keretében, július 26-án.

A fővárosi Fogi Színház–B. Bulvárszínház előadásában július 26-án este Miskolcon, az Akropolisz Szabadtéri Színpadon láthatják az érdeklődők Michael Parker kétrészes vígjátékát, A szerelmes nagykövetet.

Az USA londoni nagykövetségén egy nyugodtnak ígérkező hétvégén minden másként alakul, mint ahogy a nagykövet, azaz Straub Dezső azt előre eltervezte. A villába vendégek érkeznek, köztük van Marian, a nagykövet barátnőjét alakító Gregor Bernadett, betoppan Debbie, a nagykövet lánya, akit Farkasházi Réka személyesít meg, – akik azt gondolják üres lesz a ház. Ráadásul bombariadó miatt senki se ki, se be. A vidám, kissé pikáns, remek poénoktól sem mentes darab nagyszerű színházi kikapcsolódásnak ígérkezik.

A Fogi Színház – alapította: Fogarassy András – az elmúlt tíz évben több tucat színdarabot állított színpadra és vitte el a színműveket különböző városokba, kulturális intézményekbe. Repertoárjukon szerepel többek között felnőttek számára a sokak által kedvelt Mágnás Miska, a Luxemburg grófja operett, az Elvámolt nászéjszaka, a Négy férfi gatyában c. vígjáték, gyermekeknek: a Pán Péter, a Süsü, a Szaffia Dr. Bubó. 2012-ben mutatták be színpadon először Magyarországon a Nils Holgersson csodálatos utazása a vadludakkal című tanulságos mesejátékot és a francia Velle tollából íródott: Szenteltvíz és kokain című vígjátékot. Fogarassy András, a Fogi Színház vezetőjének elsődleges célja az ország különböző pontjára, a társadalom szélesebb rétegeihez eljuttatni megfizethető színházi élményeket, házhoz vinni a kultúrát.
FOGI SZÍNHÁZ – BUDAPESTI BULVÁRSZÍNHÁZ

MICHAEL PARKER
A SZERELMES NAGYKÖVET
– vígjáték két részben –

MŰVÉSZETEK HÁZA
3525 Miskolc, Rákóczi u. 5.
2012. július 26. csütörtök

Harry Douglas, az USA angliai nagykövete – STRAUB DEZSŐ
Marian, a nagykövet barátnője – GREGOR BERNADETT
Faye, a nagykövet titkárnője – NYERTES ZSUZSA
Debbie, a nagykövet lánya – FARKASHÁZI RÉKA
Lois Douglas, a nagykövet hitvese – SÁFÁR ANIKÓ
Perkins, komornyik – BÖRÖNDI TAMÁS
Joe, Debbie udvarlója – STRAUB PÉTER
South kapitány – BELEZNAY ENDRE/FOGARASSY ANDRÁS
Jelmez ROMÁNYI NÓRA
Díszlet LANGMÁR ANDRÁS
A rendező munkatársa DOBOS ERIKA
Rendező STRAUB DEZSŐ
Harry Douglas az USA londoni nagykövete, a főváros környékén, remek és kényelmes villában éldegél. Egy nyugodtnak ígérkező hétvégén megkísérli eltávolítani családját azzal az ürüggyel, hogy tárgyalásra is alkalmas golfpartira kell utaznia Skóciába. Perkins nevű komornyikját minden esetre beavatja: … elképzelhető, hogy a tervekben változások állnak be, nos, ha változás állna be és…, ha megjelenne itt valaki… számíthatok-e diszkréciójára? A változások bekövetkeznek, de nem csak a szerelmes nagykövet, hanem kiterjedt családja és azok partnerei is úgy tudják, hogy üres lesz a ház… és, hogy ki-kivel és mikor érkezik…. ugyanazon célból, ezt az előadáson tapasztalhatjuk meg. Igazi téli színházi kikapcsolódásnak ígérkezik a komédia.

Jegyek kaphatók a Művészetek Házában
További információ: 46-508-844
E-mail: info@muveszetekhazamiskolc.hu
www.muveszetekhazamiskolc.hu

www.bulvarszinhaz.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…