2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • A Szenvedélyes nők kézikönyvétől a Nikomakhoszi etikáig

A Szenvedélyes nők kézikönyvétől a Nikomakhoszi etikáig

Egy mindenki által szabadon használható könyvespolcot állítottak a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézetének folyosójára a Csatárlánc önkéntesei október elején.
A könyvespolc könyvei szabadon használhatók, elvihetők, megtarthatók, visszahozhatók vagy más könyvekkel pótolhatók.

A Csatárlánc szervezői nem kötik szabályokhoz a könyvespolc használatát. Bárki bármit elvehet a polcról anélkül, hogy azt visszahozná, vagy másik könyvvel pótolná. Mivel azonban nyilvánvalóan azt szeretnék, ha kezdeményezésünket hosszú távon is fennmaradna, ezért szívesen fogadják, ha valaki gyarapítja a könyvespolc állományát.

A könyveket a Tanárképző Intézet irodájában lehet leadni. Magánszemélyektől, könyvesboltoktól, könyvtáraktól, civil szervezetektől, egyéb intézményektől várják a már nem használt, több példányban meglévő, elfekvő készleten lévő, vagy az egyetemisták körében terjeszteni kívánt könyveket. A hallgatókat például arra ösztönzik, hogy a már nem használt egyetemi jegyzeteiket itt adják tovább a következő évfolyamoknak.

A támogatói felajánlásból állított könyvespolc már az első napokban igen népszerű volt, és nemcsak fogyatkozott az állomány, hanem több helyről érkeztek értékes könyvfelajánlások is. Nagyon változatos témájú könyvek kerültek eddig a polcokra: pedagógiai, pszichológiai, szépirodalmi, történelmi, filozófiai, szociológiai, művészeti, turisztikai, gasztronómiai könyvek, képes albumok, szótárak, idegen nyelvű kötetek. A könyvek mellett folyóiratokat, színes magazinokat is találnak a polcon az érdeklődők.

Minden újonnan érkezett könyvbe belekerül a Csatárlánc (internetes linkkel ellátott) bélyegzője, ami egyrészt a kezdeményezés terjesztését, népszerűsítését szolgálja, másrészt talán arra ösztönzi az olvasókat, hogy a könyvek egy részét használat után visszajuttassák a könyvespolcra.    

A könyvespolcot a Csatárlánc önkéntes könyvtárosa (a Tanárképző Intézet egyik munkatársa) folyamatosan frissíti, rendezi, gondozza.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek