2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A szaknyelvi oktatást is fejlesztik

A szaknyelvi oktatás fejlesztését határozta meg egyik fő célként Dr. Bajzát Tünde, a Miskolci Egyetem Idegennyelvi Oktatási Központjának (IOK) közelmúltban kinevezett igazgatója. Az új intézményvezető több mint egy évtizede az egyetem angol szakos oktatója, igazgatói kinevezését az idén áprilisban vette át a nyugdíjba vonuló Réti Almée utódjaként.
Az IOK az egyetem karait összekötő színfoltja az intézménynek: munkatársai a legnépszerűbb angol és német nyelvek mellett spanyol, olasz, latin és orosz nyelvoktatással, különböző nyelvvizsgára felkészítő nyelvtanfolyamok szervezésével, külföldi diákok oktatásával, nyelvvizsgáztatással és szakmai tudományos cikkek idegen nyelvi lektorálásával is foglalkoznak.
Dr. Bajzát Tünde már igazgatóként sorolja a legfontosabbak közé a minőségi munka és a folyamatos fejlődés fenntartását mind az oktatók, mind a szervezet tekintetében. Szorgalmazza az oktatók továbbképzését, tudományos kutatását és konferenciákon való részvételét. Mivel a 2016/2017-es tanévtől a felsőoktatási törvény értelmében a hallgatók már nyelvvizsgával érkeznek az egyetemre, így a cél a szaknyelvi oktatás fejlesztése, aminek érdekében a karokkal szorosabb együttműködést kíván kialakítani, hogy minden kar és hallgató megtalálja a neki megfelelő képzést.
A központ korábban TÁMOP-pályázatot nyújtott be a Bölcsészettudományi Karral együtt, amit ha elnyernek, számos lehetőség nyílik jegyzetek, oktatási segédletek készítésére és kulturális események szervezésére is. A projekt keretében szeretnék a meglévő könyvtárat és infrastruktúrát is fejleszteni, frissíteni

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek