2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

A nemzet Aranya – egy sikerkönyv bemutatója

A Könyvhétre jelent meg, és még ma is toplistás Cselenyák Imre szokatlan hangvételű Arany János-életrajza. A szerző október 18-án Miskolcra érkezik, és két könyvbemutatót is tart a József Attila Könyvtárban: délelőtt általános iskolásoknak, délután felnőtteknek.

 Cselenyák Imre számos könyve megjelent és sikert aratott a magyar könyvpiacon, az Arany életrajz azonban mégis mérföldkő. Egyrészt, mert szinte egész életében erre készült, három évtizedes kutató- és írói munka előzte meg a kiadást. Másrészt, mert az Áldott az a bölcső – Arany János életregénye című könyvnek már júniusi megjelenését nagy várakozás övezte, és azóta is toplistás. Ami költői életrajzoknál nem igazán megszokott.

Ám valószínűleg éppen ebben rejlik Cselenyák Imre és a könyv titka. Nem költői, hanem nagyon is emberi életrajzot írt, amelyben Arany nem megfontolt költői tekintély – hanem lázadni is képes, utakat kereső fiatalember. A történet ebben a kötetben 1848-ig követi Arany életét. Hogy mikor lesz folytatás, az is kiderül a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Szentpéteri kapui József Attila Könyvtárában október 18-án, szerdán délelőtt 10 órakor, illetve délután 3 órakor kezdődő könyvbemutatón.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…