2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 399 HUF
1 GBP 472 HUF

A nagy szereposztás

A rendezőknek hinni kell. Ezt tanulta Tobey Maguire, igaz, a tanulság meglehetősen lassan érett be. 1994-ben ugyanis szereposztó meghallgatáson vett részt. Baz Luhrmann készülő Rómeó + Júlia filmjének egy szerepét szerette volna megkapni. A meghallgatás során jó volt a hangulat, Maguire, aki még nem is sejthette, hogy néhány évvel később Pókemberként lesz világhírű, elégedett volt magával, és úgy érezte, tetszik a rendezőnek. És nem kapta meg a szerepet.

– Azt mondta, tetszik, amit csinálok, de ide mást keres – mentegette a rendezőt új, közös filmjük, A nagy Gatsby (12) (The Great Gatsby, hazai bemutató: május 16.) előtt Maguire. – Én meg azt gondoltam, hogy persze, ez csak üres, udvarias duma. Mentegetőzés, és nem lesz belőle soha semmi. Úgyhogy, hamar el is felejtettem az egészet.

Baz Luhrmann azonban nem felejtett. Csinált még két különleges látványvilágú filmet, a Moulin Rouge!-t és az Ausztráliá-t, és amikor A nagy Gatsby-re kezdett készülni, tudta, ki kell neki, aki csodálkozó szemmel nézheti a vad, részeg, őrült jazz-világot.

– Gatsby ártatlan barátjaként, tudtam, hogy kiváló lesz – mondta a rendező. Így szerződtette Tobey Maguire-t egy 16 évvel korábbi meghallgatás alapján, hogy legyen Leonardo DiCaprio és Carey Mulligan partnere.

A nagy Gatsby május 16-án érkezik hazánkba, és sokak szerint garantáltan bekerül a filmtörténelembe. A főszerepben Leonardo DiCaprio látható.

IC Press

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek