2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • A Miskolci Egyetem infrastruktúra fejlesztése az oktatás és a kutatás versenyképesebbé tétele érdekében

A Miskolci Egyetem infrastruktúra fejlesztése az oktatás és a kutatás versenyképesebbé tétele érdekében

A Miskolci Egyetem  sikeres pályázata révén újabb források biztosítják az oktatáshoz és a K+F+I tevékenységhez kapcsolódó fejlesztések megvalósítását. A megítélt támogatás 1.022.054.099 Ft, támogatási intenzitása 100%.
A fejlesztések célja a Miskolci Egyetem oktatási-, kutatási-, innovációs-, valamint külső- és belső szolgáltatási infrastruktúrájának struktúra-váltásokat is tartalmazó megújítása, az intézmény komplex értelemben vett versenyképességének növelése. Az oktatás területén a gyakorlatorientált képzések fejlesztése; az oktatói-kutatói és a kiszolgáló terek korszerűsítése, felújítása, a K+F területén pedig az erősödő kutatási profilú egyetemmé válás stratégiájának infrastrukturális megalapozása. A fejlesztendő kutatási területek – összhangban az Intelligens Szakosodási Stratégiában a régióra és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére meghatározott fő irányokkal – egyszerre szolgálják a város és a régió kiemelt területeit, a környezet igényeit és elvárásait.

A beszámolási időszakban a Kedvezményezett a Támogatási Szerződésben rögzített beruházásokat megvalósította. A 76 projektelem közül 75 szolgáltatás keretében, 1 pedig szállítási szerződéssel valósult meg. A szolgáltatásokat egy-két évenként lebonyolított közbeszerzések keretében kiválasztott szolgáltatók végezték. A közbeszerzési eljárások a szerződés becsült értékétől és a lebonyolításkor érvényes közbeszerzési szabályoktól függően nyílt vagy meghívásos eljárások voltak. A végrehajtott beruházások teljesítésigazolása megtörtént, a számlákat a szállító/szolgáltató kiállította. Az újonnan épített, bővített vagy átalakított infrastruktúra hasznos nettó alapterülete 1572 m2.

A projekt az Egyetem fejlesztési stratégiája több elemének megvalósulását is elősegíti. A most végrehajtott fejlesztések segítik a Bologna rendszerű képzés igényeinek megvalósítását, a PhD képzésben a gyakorlatban is hasznosítható kutatások előtérbe helyezését, hozzájárulnak a PhD fokozatszerzéshez, a tudományos teljesítmények növeléséhez.
A megvalósuló fejlesztések jól szolgálják a Miskolci Egyetem Intézményfejlesztési Tervében meghatározott célokat is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…