2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Miskolci Balett új bemutatója a Csarnokban

Március 8-án, nőnapon mutatja be a Miskolci Balett a Férfiak, nők, Fellini című produkciót a Miskolci Nemzeti Színházban.
A Miskolci Balett márciusi bemutatója igazi kuriózumnak számít! A korszakalkotó olasz filmrendezőnek, Federico Fellininek emléket állító táncelőadás keretében a Balett táncosai a férfi és női kapcsolatok rejtelmeibe kalauzolnak bennünket. Hogyan kerülnek egymás mellé emberek? Milyen hatalom hatására maradnak együtt, és miért távolodnak el egymástól? A szorongás, a bizalmatlanság és a félelem milyen kapcsolatokat szül? És honnan származik az a mágikus valami, amit szerelemnek nevezünk?
A bemutató különlegessége, hogy két különböző koreográfiából áll, melyek közül az egyik Kozma Attila, a Miskolci Balett művészeti vezetője, a másik Stayce Camparo, Németországban dolgozó amerikai koreográfus munkája lesz.
A színház vendégművésze még decemberben tartott workshopot a társulat tagjainak, most pedig lehetősége nyílik arra, hogy sajátos alkotói módszerével hozzon létre előadás a Miskolci Balett számára – ennek lényege, hogy a táncosok személyiségére és különleges képességeire helyezi a hangsúlyt munkája során. Az Egyesült Államokból származó koreográfussal való munka izgalmas kihívás az együttes számára, egyben a következő nagy lépés a nemsokára második születésnapját ünneplő Miskolci Balett fejlődésében.

Stayce Camparo pályájáról röviden:
A kaliforniai Redondo Beach-en született és nevelkedett, táncos képzésben először Santa Monicában részesült, majd több nagynevű táncprogramban vett részt, többek között a School of American Ballet, az American Ballet Theater, és a Pacific Northwest Ballet tanítványa is volt. 2003-tól kezdve a Kansas City Ballet szólistája volt, egészen 2012-ig, amikor Németországba költözött, és az Augsburg Ballett társulatának tagja lett. Főszerepet kapott Annabelle Lopez Ochoa’s Veszedelmes viszonyok c. produkciójában, és fontosabb szerepeket táncolt Christian Spuck, Regina Van Berkel, és Douglas Lee előadásaiban.
Koreográfusként is dolgozott az Augsburg Ballett társulatával (Destilation III), és többek között a Motion Dance Theater (Of the Blood) és a Kansas City Balett számára is készített koreográfiákat (Love Songs, Lay Down, Pieces). Különböző komolyzenei fesztiválokon is dolgozott koreográfusként, így eljutott Svédországba, Dániába, Németországba és Hollandiába is.
Számára az alkotói folyamat maga is rendkívül fontos, ezért létrehozta saját társulatát 2011-ben Exhibit Swaynéven, amely azt a , hogy elősegítse koreográfusok, táncosok és más művészeti ágakban dolgozó művészek közös munkáját. Színházon kívüli munkái és különleges kreatív folyamata miatt 2014 óta szabadúszóként dolgozik.

TÁNCOLJÁK:
Kocsis Andrea, Mohai Cintia, Catherine Moore, Szeles Viktória, Szűcs Boglárka, Tokai Rita, Fűzi Attila, Lukács Ádám, Maruer Milán, Muresan Marian Aurel, Papp Bálint, Szabó Levente, Széphalmi Pál

Az első rész koreográfusa: Kozma Attila
A második rész koreográfusa: Stayce Camparo

Díszlet-jelmeztervező: Zeke Edit
Koreográfus asszisztens: Fűzi Attila
Ügyelő: Együd Tünde

Fotó:mnsz.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek