2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

A „Messiről” jött ember

A labdarúgás a huszonegyedik század elején már nem csupán a sportok királya, de egy olyan sokmilliárdos eurós ipar is, mely ráadásul további kihatással van a divat-, média- és idegenforgalmi szektorra is. Ennek megfelelően a sportág legnépszerűbb játékosai nem csupán keményen edző sportemberek, de olyan sztárok is, akiknek egy-egy lépése önmagában is eurószázmilliókat mozgathat meg. Elég nagy jelentőségük miatt az sem csoda, ha még fiatal aktív korukban könyvet írnak róluk.

Bár sokáig kérdés volt, hogy ki a sportág koronájának legdíszesebb ékköve, a különböző csapatsikerek és egyéni elismerések révén mostanra eldőlt: Lionel Messi a legjobb (és azt talán még a legfanatikusabb Real Madrid rajongók is elismerik, hogy a Barcelona sztárja kiemelkedik a többi klasszis közül is.

Ennek ellenére sem tudunk róla nagyon sokat, hisz akár marketingfogásként, akár természetéből adódóan egy még mindig fiatal, visszafogott, keveset szereplő, rejtőzködő srácot tisztelhetünk benne (ez ritka kincs a Balotellik és Ibrahimovicok korában). Éppen emiatt, bár egyébként lehet őt vagy a csapatát szeretni vagy nem szeretni, az biztos, hogy focizni vágyó gyerekek számára azért ideális példakép lehet.

Így, akik többet szeretnének megtudni a Barcelona klasszisáról, azoknak ideális lehet a hazánkban a Libri Kiadó gondozásában megjelent életrajzi kötet is. Annál is inkább, mert elég különleges életút lehet két és fél évtized alatt a világ legjobb és legértékesebb labdarúgójává válni – még akkor is, ha az út, például hollywoodi drámai mércével mérve, olykor nem számít annyira kalandosnak.

A könyv bemutatja Lionel Messi gyerekkorát, az edzésekkel teli órákat és az út többi részét Barcelonába, az ottani ifjúéveket, az első sikereket. De beszél emellett a sztárrá válás körülményeiről, a gyors változásokról, és az útról odáig, hogy a kétezres évek legeredményesebb csapatának, a Barcelonának a vezére lett. Egy biztos: minden futballszeretőnek és fiatalnak tanulságos lehet – hisz jusson Messi bármennyire is messzire, az oda vezető út már most is páratlan és példaértékű.

DicsukD

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…