2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
A mesék világába utazunk a Kaffkásokkal

A mesék világába utazunk a Kaffkásokkal

A mesék világába utazunk a KaffkásokkalA miskolci Kaffka Margit Általános Iskola 50 éves jubileuma alkalmából nyitott meg kedden délután az a nagyszabású rajzkiállítás a miskolci Herman Ottó Múzeum, Papszer utcai kiállítóhelyén, amelyet  május 4-16 között tekinthet meg a nagyközönség.

Mint azt Mezeiné Varga Éva igazgató az ünnepélyes megnyitón köszöntőjében mondta: A kiállítás témája a mesék világa, ezért is választottuk címként a „ Túl az Óperencián…”-t. Megjelennek képekben az ismert népmesék, az állatok, az indiai, és indián mesék, illetve Wass Albert: Tavak és Erdők könyvének illusztrációi és a magyar mondavilág.

A kiállítást Pusztai Tamás muzeológus nyitotta meg, azzal a gondolattal, hogy már csak azért is van helye egy ilyen kiállításnak a múltunkat bemutató múzeumban, mert így a régi tárgyak, értékek közelebb kerülnek a mai kor gyermekeihez is. Több száz kép tesz tanúbizonyságot arról, hogy a gyerekek mennyire kreatívak, sokoldalúak, tehetségesek, és a képek tükrözik a képzőművészet iránti szeretetüket.

A kiállítás megnyitóját a művészeti iskola tanulóinak műsora tette még ünnepélyesebbé, amelyben elhangzottak versek, hallhattunk fuvolaszólót és tánc bemutatót is láthattunk.

Kép és szöveg:OBE

 

További képek a galériában

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek