2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • A Mária Rádió munkatársa kapta a 2017-es Szalézi Szent Ferenc sajtóösztöndíjat

A Mária Rádió munkatársa kapta a 2017-es Szalézi Szent Ferenc sajtóösztöndíjat

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia – a katolikus értékrend szakmailag megalapozott és hiteles képviseletének elősegítésére az írott és elektronikus sajtóban – minden évben odaajándékozza a Szalézi Szent Ferenc sajtóösztöndíjat. Az ösztöndíjban az részesülhet, aki életével és munkájával a keresztény értékrend követéséről és szakmai igényességről tesz tanúságot.

Nagy megtiszteltetés a Mária Rádió hallgatói családjának, hogy 2017-ben a Mária Rádió egyik munkatársát, Prontvai Verát választotta díjazottnak a Püspöki Konferencia. A díjat Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke adta át január 19-én az újságírókért bemutatott szentmise után.

Mivel a Mária Rádió nem tudna működni a hallgatók szeretete, imája és az önkéntesek szolgálata nélkül, Prontvai Vera az ösztöndíjjal járó összeget a Mária Rádiónak adományozza, azzal a kéréssel, hogy a felajánlott összeggel minden hónapban egy nehéz sorsú, gyermekét egyedül nevelő édesanyát támogasson a Mária Rádió. Az új budapesti frekvencia elnyerésekor ugyanis a Mária Rádió munkatársai és önkéntesei – Székely János püspök útmutatásai alapján – elhatározták, hogy a következő években kiemelten foglalkoznak az élet védelmével és a gyermekáldással.

A díjazott kinyilvánította köszönetét a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciának, amiért az érsek- és püspök atyák figyelemmel kísérik a Mária Rádió sorsát, megköszönte Osvay Péter munkatársának, hogy az elmúlt tíz év minden munkafolyamatának aktív részese volt, és családjának, hogy kiegyensúlyozott és harmonikus hátteret biztosítanak a Mária Rádióban végzett szolgálatáért.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek