2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • A Magyar Talajtani Társaság Talajtani vándorgyűlése

A Magyar Talajtani Társaság Talajtani vándorgyűlése

A Magyar Talajtani Társaság (MTT) minden évben megszervezi éves vándorgyűlését, ami már több évtizedes hagyománynak tekinthető. A helyszín évről évre változik, Sopron, Nyíregyháza és Szeged után az idén Miskolc és Borsod-Abaúj-Zemplén megye a vándorgyűlés helyszíne.

A résztvevők száma évről évre 100-150 főt tesz ki, ami az idén tovább emelkedett, és közel 200 fő jelentkezett a vándorgyűlésre. A vándorgyűlés a magyar talajtani társadalom legfontosabb eseménye, melyre a haza talajtan képviselői mindig nagy számban jelennek meg. A résztvevők a talajvédelmi szakszolgálat emberei, talajtani szakértők, valamint a felsőoktatás és a kutató intézetek talajtannal foglalkozó szakemberei.
A program alapvetően két részből áll, ami az idén egy harmadikkal is kiegészül.
Az első napon (aug. 23.-án) kerül megrendezésre a tudományos, szakmai konferencia, melynek helyszíne a Miskolci Egyetem, Felnőttképzési Regionális Központ, ahol a hazai talajtan és a hazánkat érintő nemzetközi projekt eredményeinek bemutatására kerül sor.
A második nap hagyományosan a terepé, amikor a részvevők megismerkednek a megye jellemző talajaival, talajképződési és talajhasználati problémáival. Ennek helyszíne idén Alacska község, illetve Hejőkeresztúr, ahol 6 talajszelvényt mutatunk be, beszélünk meg.
A harmadik nap a szakértői továbbképzésé.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…