2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A lágyszívű bérgyilkos visszatér

Az Éjkorona az Üvegtrón című regény folytatása, mely. ellentétben megannyi mű második részével, nem fog csalódást okozni az olvasóknak az első részhez képest, sőt kellemes meglepetésként felülmúlja azt. Pótolja a benne felmerült hiányosságokat, és választ ad számos korábban felmerült kérdésre. A Éjkorona lehetőséget ad olvasóinak, hogy szélesebb spektrumban lássák, és jobban megértsék nem csupán a főhőst, hanem az egész történetet is, és sok, az első részben felmerült titokra fényt derítsenek.

A főhősnő, Celaena a király megbízottja, ám nem egy hagyományos értelemben vett bérgyilkos; képtelen az uralkodó utasításai szerint hidegvérrel lemészárolni az általa ártatlannak hitt embereket, így azokat titokban próbálja megmenteni, önmagát is veszélybe sodorva ezzel, és saját szabadságát kockára téve. Az Éjkoronában kibontakozni látszik Celaena és Chaol szerelme, de nem várt bonyodalmak nehezítik kettőjük kapcsolatát, melyek garantáltan összeszorítják majd az olvasók szívét.

Az Éjkorona magával ragadó, misztikus, titkokkal és varázsképességekkel teli világa számos meglepetést tartogat az olvasók számára. Mass könyvében a mese-szerű részeket a horror felé tendáló leírásokkal oldja fel, így növelve regénye sokszínűségét. Minden egyes megfejtett titoknak jelentősége van, és egy parányi építőkocka a regény összetett szerkezetében, ahol semmi sem történik véletlenül.

Celaena egy szerethető főhősnő, aki annak ellenére, hogy egy végtelenül magabiztos és tekintéllyel rendelkező profi, nagyon is emberi karakter. Sarah J Massnak sikerült egy komplex, emlékezetes és rendkívül sokoldalú karaktert megalkotni, mely kétségtelenül kiemelkedik a legtöbb női regényfőhősnők közül, talpraesettségével, belevalóságával és az ezek ellenére többször megnyilvánuló szelíd női oldalával.

Az Éjkorona megindító olvasmány lesz mindazok számára, akik az Üvegtrón olvasása alatt szívükben zárták a vagány Celaenát, és kíváncsiak az első részben felmerült szerelmi háromszög folytatására, csak úgy, mint Celaena múltjának több, eddig homályba merült részletére. A folytatás még több izgalmat, rejtélyt és fordulatot tartogat, mint az első rész, észrevétlenül elvarázsolva és hatalmába kerítve a gyanútlan olvasókat.

Mass ráadásul gondoskodott róla, hogy olvasóit kételyek között hagyja a regény befejezését illetően, tovább fokozva ezzel az olvasás izgalmait. Nem csoda, hogy a legtöbb olvasó az Éjkorona olvasása után feszülten fogja várni a sorozat harmadik részét.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek