2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • A közelgő karácsony jegyében ünnepeltek a kórházi dolgozók

A közelgő karácsony jegyében ünnepeltek a kórházi dolgozók

A Debreceni Egyetem Kazincbarcikai Kórháza közös évzáró ünnepségre hívta munkatársait, melynek az Egressy Béni Művelődési Központ adott otthont.

A Gerbár Lászlóné által vezetett Ádám Jenő Általános Iskola énekkarának verses-zenés előadása nyitotta meg az ünnepséget. A gyerekek rendkívül színes és a közelgő karácsony jegyében összeállított műsorában hangszeres produkciók, ünnepi dalok, versek egyaránt szerepeltek. A rendezvény alaphangját megadó program végén a Csendes éj című dalt már a résztvevők közösen, a kórussal együtt énekelték.

 

„Az utolsó csepp vérünkig fogunk küzdeni…”

A műsort követően Dr. Héjja Mária kórházigazgató főorvos Szitka Péter polgármestert hívta a színpadra, aki a kórházzal kapcsolatos negatív és a dolgozók egzisztenciáját veszélyeztető híreket tömören zárta rövidre: „Ezért a kórházért az utolsó csepp vérünkig fogunk küzdeni…” A dolgozók vastapsa mellett Dr. Héjja Mária folytatta a témát, kihangsúlyozva azt a jó kapcsolatot, amit a várossal ápol az intézmény. Mint mondta: „Az országban ez az egyetlen város, ahol jó és működőképes szerződést tudtak tető alá hozni az üzemeltetést illetően, mert elvetélt példák vannak bőven, jók viszont nem nagyon. Éppen ezért biztos vagyok abban, hogy a kórház sorsát is profi módon tudja majd kezelni a városvezetés, és még az egyetemi védőháló is ott áll mögöttünk, ezt sem szabad elfelejteni…”

A rendezvényen ezt követően a kórház szervezeti egységeit, osztályait egyenként értékelte az igazgató, megköszönve a kollégák egész évben végzett munkáját. Néhány kórházi dolgozót külön is kiemelt Dr. Héjja Mária, akik a 2011-es esztendőben, a maguk szakterületén többet-jobbat nyújtottak a napi munka során, mint az feladatuk lett volna.

A kórházi évzáró műsort Jancsó Dóra műsora, majd kötetlen beszélgetés zárta.

 

Képforrás: O Pont fotó / Pálinkó Gábor

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek