2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

A könyvtárral a község és a közösség is épül

A Nemzeti Kulturális Alap 2,6 millió forinttal támogatta Révleányvár könyvtárának felújítását, és nagyon sokat hozzátett ehhez az önkormányzat is. Így a legfrissebb információkat mostantól egy modern, kibővült, hangulatos közösségi tér kínálja, amelynek avatóját március 26-án, hétfőn tartották.

A könyvtári épület homlokzatát is felújítják hamarosan, a belső megújításával – a sikeres pályázatnak köszönhetően – azonban már el is készültek. Ez Révleányváron is sokkal többet jelent annál, hogy kényelmes bútorok kerültek a könyvtárba korszerű elrendezésben. A könyvtár 26 m2-el bővült, ami lehetővé tette egy külön gyermeksarok kialakítását, és egy kézműveskuckó berendezését is.

Ezért is hangsúlyozta azt az avatóünnepségen elmondott köszöntőjében Deák Bertalan, a település polgármestere: a gyermekeknek, a fiataloknak, tehát a jövőnek szólnak fejlesztéseik. Hamarosan elkezdődhet az új óvoda-bölcsőde építése, részben megújul a művelődési ház, új köztéri játszóteret terveznek. A könyvtárnak is fontos feladata lesz, hogy együttműködjön a családokkal, a civil szervezetekkel.

– Nagyon sokan dolgoztak azért, hogy most ünnepelhessünk, méghozzá gyakran szabadidejüket is feláldozva. Mert tudták, hogy ezzel a község, és ezáltal legfőbb erőnk, közösségünk is épül – hangsúlyozta a polgármester.

Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő ehhez kapcsolódva kiemelte avatóbeszédében: ha a gyermekeknek építünk, akkor a jövőnk felé tettünk egy fontos lépést. Hiszen ezzel javul az esélyegyenlőség – tehát olyan információkhoz, a tanulást, a tartalmas szórakozást támogató szolgáltatásokhoz férhetnek hozzá a révleányvári iskolások, mint a cigándiak vagy a patakiak. Különösen fontosak ezek a lépések a Bodrogközben, ezen a nehéz sorsú vidéken, tette hozzá.

Stumpf Attila Gábor, a Cigándi Járási Hivatal vezetője a könyvolvasás semmivel össze nem hasonlíthatóan gazdag élményét hangsúlyozta köszöntőjében. Zágonyiné Szarvas Beatrix, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Terület-ellátási csoportjának vezetője pedig emellett az új szolgáltatásokat emelte ki. Két olvasói számítógép segíti a legfrissebb információk gyors megszerzését, ezután lehet közösen kézműveskedni, klubok alakulhatnak a könyvtárban, programokkal várják majd a különböző korosztályokat, és hamarosan indulhat a KönyvtárMozi is. Hiszen az ember társas lény: jó megosztani, megbeszélni az információkat, élményeket, amikhez hozzájutunk. A révleányvári könyvtár pedig ezt is szolgálja, méghozzá a hét öt napján.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek