2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • A Jó Állam segíteni kívánja a fogyatékkal élők munkába állását

A Jó Állam segíteni kívánja a fogyatékkal élők munkába állását

A Jó Állam segíteni kívánja a fogyatékkal élő felsőoktatási hallgatók munkába állását, ezért ösztöndíjprogramot hirdetett meg – jelentette be Balatoni Monika társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
Mint mondta, az ösztöndíjprogram keretében a fogyatékkal élő hallgatók gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek a minisztériumokban három hónapon keresztül, ezzel pedig látásmódjukat beépítik a mindennapos munkába.

Az államtitkár utalt arra: az ösztöndíjprogrammal szeretnék elősegíteni, hogy munkába állásuk zökkenőmentes legyen, illetve a versenyszférának is üzennek, mégpedig azt, hogy ők is figyeljenek oda arra: a fogyatékkal élőkből remek szakemberek válhatnak.

Megjegyezte: a kormány minden területen fontosnak tartja az esélyegyenlőséget, az ösztöndíjasok pedig olyan közegbe kerülnek, ahol valóban esélyegyenlőséggel indul mindenki.

Felhívta a figyelmet arra: a kormány nemcsak beszél az esélyegyenlőségről, hanem tesz is annak érdekében, hogy ez megvalósuljon. A közös munkavégzésről június közepén beszámolnak majd – közölte.

Balatoni Monika szólt arról, hogy két és félszeres volt a túljelentkezés erre az ösztöndíjra, és reményét fejezte ki, hogy jövőre több hallgatót tud befogadni a program. A most induló időszakban 20 hallgató és 20 mentor kapcsolódik be a programba, 12 hallgatót a KIM lát vendégül, míg a többieket a Miniszterelnökség, illetve a többi minisztérium fogadja be.

Csonka Ernő, a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal elnöke kiemelte: intézményük a most először meghirdetett program technikai lebonyolítója, s ez a kezdeményezés a kormányzati közigazgatási intézkedéscsomagban fontos részt képvisel. Emlékeztetett arra: tavaly év végén alapította egy kormányrendelet ezt az ösztöndíjprogramot, és február közepéig lehetett rá jelentkezni.

A háromlépcsős eljárásban 20 hallgatót választottak ki, akik releváns szakmai tapasztalatot szereznek majd napi négy órában. Munkájukért havi 50 ezer forintos ösztöndíjat kapnak, ahogy a mentorok is ugyanekkora nettó összegben részesülnek – fűzte hozzá.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek