2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • A II. János Pál pápa térre várja a like-okat Miskolc

A II. János Pál pápa térre várja a like-okat Miskolc

A Diósgyőrben nemrég elkészült és átadott, parkká alakított térrel nevez Miskolc a Virágos Magyarországért elnevezésű versenybe.

A II. János Pál pápa térre várják a szavazatokat a Virágos Magyarországért program keretében. Az idegenforgalmi indíttatású program 1994 óta létezik, és kapcsolódik az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyéhez (Entente Florale Europe); utóbbiban tízszer nyert már magyar település. A hazai kiírásra rendszerint háromszáz önkormányzat pályázaik évente, köztük Miskolc MJV Önkormányzata is. A borsodi megyeszékhelyen idén az a döntés született, hogy a közelmúltban felújított és II. János Pál pápa nevét felvett térrel pályázik a város.

 

Miskolc az új parkjával a harmincezer lakos feletti kategóriában indult, ennek szavazása augusztus 2. és 8. között zajlik majd. Az online megmérettetés a szakmai végeredménytől független, de ugyanúgy különleges elismerést jelent a győztes településeknek. A nevezők fényképei, fotómontázsai a www.facebook.com/viragosmagyarorszag címen található Facebook-oldalra kerülnek ki – és amelyik falu, város vagy budapesti kerület képe a legtöbb reakciót kapja, az nyeri el az adott kategóriában a közönségdíjat. A miskolci önkormányzat abban bízik, hogy amiként a park sokak tetszését elnyerte az elmúlt hónapokban, így lesz ez a közzétett fotóval is, és mind a miskolciaknak, mind a Miskolcra látogatóknak alkalmuk lesz szimpátiájukat a kép „lájkolásával” kifejezni. Ebben sokat segíthet, ha ki-ki ennek érdekében megosztja a miskolcos posztot – igaz, a szavazatokat csak az eredeti Facebook-posztra érkező reakciók alapján számolják a versenyszervezők.

További információk a https://viragosmagyarorszag.hu weboldalon találhatók.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek