2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • A Herman Ottó emlékév alkotói pályázata véget ért

A Herman Ottó emlékév alkotói pályázata véget ért

A 2014. november 11.-n díjkiosztóval zárult „Herman Ottó Alkotói Pályázat”díjait az öt tagú zsűri, elnöke Kákóczki András a Herman Ottó
Múzeum igazgatóhelyettese, és Béres Gyula Tamás, a Megszólaló Kezek Kiemelten Közhasznú Alapítvány kurátora adták át.

A pályázatot rendező; Deák Ferenc Művészeti Szakközépiskola diákjai közül Seletye Gábor 11/A. osztályos, és Betóri Dalma Jessica 9/A. tanulók vehettek át dicsérő oklevelet. A meghirdetett pályázat témaköre széles palettájú élmény és ismeretanyag feldolgozását tette lehetővé, biztosította a pályázók kreatív képességeinek kibontását, és a vizuális megjelenítési eszközök korlátlan felhasználását a művekhez. A zsűri egyénileg online, kapcsolattartásban, kódolt, a művekről készült, 300 dpi felbontású digitális képekre adta le a bírálatát a zsűri elnökének, aki összesítette a bírálati eredményeket.
A pályázat tükrözte a diákok érdeklődési körében a természet szeretetét, de az ehhez kötődő képi világának fejleszthetőségét, és gazdagságának hiányosságait is.
Összegezve: Herman Ottó munkásságának jelentősége a pályaműveket benyújtó alkotó fiatalok képzeletvilágában, ismeretanyagában szűk keresztmetszetben van jelen.
Kovács Regina alkalmazott grafikai pályaművével, Csóré Lilla képgrafikai pályaművével nyerte el a szakmai zsűri fődíját.
Mindketten  emlékérmében részesültek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek