2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • A DOTTO-vonat névadó pályázatnak győztes osztálya remekül szórakozott az Avalon Parkban

A DOTTO-vonat névadó pályázatnak győztes osztálya remekül szórakozott az Avalon Parkban

A győztes pályázatot leadó osztályt látta vendégül a miskolctapolcai Maya Játszópark. A Szabó Lőrinc Általános Iskola kisiskolásaiért – az immár Avelino névre keresztelt – DOTTO vonat ment a belvárosba, hogy elhozza őket az Avalon Parkba. A különböző érdekes játékkal felszerelt, 2500 négyzetméteres szabadtéri Maya Játszóparkban a gyerekek mindent kipróbáltak és nagyon jól érezték magukat.

Nem mindennapi élménnyel indult az Avalon zsűri döntése alapján legötletesebb nevet elküldő osztály tanulóinak az idei nyara, hiszen a névadó pályázat kiírása értelmében az elsők között próbálhatták ki a miskolctapolcai családi szórakoztató- és élménypark egyedülálló játszóparkját. Az egyedi maya dizájnnal ellátott, hatalmas szabadtéri játszótéren számos egyedi, többszintes mászó és ugráló elem, spirál csúszdák, kötélpiramisok, trambulin, lövöldöző aréna, 35 méter hosszú, 2 pályás tubby slide, 7 szintes póktorony és fákra épített őrtornyok gondoskodtak arról, hogy az egész osztály boldogan és önfeledten szórakozhasson a friss levegőn, egy csodálatos erdei környezetben.
„A pályázatra a lányom hívta fel a figyelmemet és épp osztálykirándulás előtt ültünk le a gyerekekkel beszélgetni róla. Azzal kezdtük, hogy mit is jelent az Avalon, kicsit kalandoztunk a történelemben. Utána aludtak rá egy napot a gyerekek és másnap rengeteg ötlettel álltak elő, majdnem száz javaslat közül kellett végül kiválasztanunk a legjobbat. Mivel a kutatómunka során rájöttünk, hogy az Avalon egy név is, és ennek a becézését találtuk a legjobbnak, így lett a javaslatunk Avelino, amivel végül is sikerült győznünk. Mindannyian nagyon örülünk, hogy itt lehetünk, és úgy gondolom, hogy ez a kirándulás az Avalon Parkban megkoronázza az együtt töltött négy évünket, és egy igazán különleges emlékkel tudunk elbúcsúzni egymástól!” – mondta el a győztes pályázatot leadó osztály tanítója, Felvinczy Csongorné, Katalin.
Az egyedi elképzelés szerint kialakított, minden biztonsági szempontnak megfelelő játékelemek egész napra változatos kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak, így a visszainduláskor a gyerekeket alig lehetett kikönyörögni a parkból, mivel még mindenki csak egy utolsót akart mászni, vagy csúszdázni.
A Szabó Lőrinc Általános Iskola kreatív és szerencsés tanulói a mai látogatás után felejthetetlen élményekkel gazdagodva induljanak neki a nyári vakációnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…