2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

A Don Sanche Bayreuthba ment

Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából a Miskolci Operafesztivál bayreuth-i, eisenstadti és kassai együttműködésben vitte színre a világhírű művész egyetlen befejezett operáját, a Don Sanche-ot. A művet a június 11-i, miskolci bemutatót követően július 7-én és 8-án Bayreuth kulturális- és kongresszusi központjában, a Stadthalléban láthatja a közönség,-írja az operafesztival.hu.

A produkció rendezője, Julia Glass közeli munkatársa Katharina Wagnernek, aki maga felügyelte a színrevitelt. A kosztüm- és jelmeztervező Friederike Messe, a zenei vezető pedig Bayreuth város kulturális tanácsosa, a helyi konzervatórium vezetője, Nicolaus Richter. A recitatívók átdolgozására Gerhard Krammer osztrák zenetudós kapott megbízást. A produkcióban közreműködik – csakúgy, mint Miskolcon – a Miskolci Szimfonikus Zenekar és a Kassai Állami Színház énekkara.

A Don Sanche témáját a 13 éves szerző a kor divatos lovagregényei közül választotta. Az opera főszereplője Don Sanche, aki reménytelen szerelmet táplál Elzire hercegnő iránt. Egy nap bebocsátást kér abba a kastélyba, amelyet Alidor, a varázsló a szerelemnek szentelt. Oda azonban csak boldog párok léphetnek be, a varázsló mégis segít a lovagnak. Alidor szerencsétlenségek sorát zúdítja a hercegnőre, hogy Don Sanche hősként megmenthesse őt. Amikor a lovag kész feláldozni életét szerelméért, végre elnyeri Elzire szívét, és együtt beléphetnek a kastélyba.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek