2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF

A Csendes-óceáni szigetvilág miskolci kalandora

Rádióamatőrként indult, de kíváncsisága és állandó jegyzetelése, fényképezése révén gyöngyszakértővé és élménygyűjtővé lett Bielek Elemér, aki 25 évig barangolt a Csendes-óceán szigetvilágában. Különleges tapasztalatait most könyvvé formálta, a bemutatót április 24-én tartják a Kaffka Margit Könyvtárban.

Áll egy antenna a csendes-óceáni Tokelau-szigetcsoport Fakaofo szigetén, amit 11 évvel ezelőtt egy miskolci rádióamatőr hagyott ott. Egykori vendéglátója, a sziget miniszterelnöke ugyanis nem engedi lebontani a semmire sem használt eszközt – hátha visszatér még egyszer Eli. Azaz Bielek Elemér, akinek most megjelent könyvébe ez a történet már éppen nem fért bele, de száz másik igen!
Rádiós szívvel és nyitott szemmel járta 25 évig az idehaza sokszor névről sem ismert szigeteket. Ezeken elmaradottnak vagy épp paradicsominak tűnhet az élet, de néhány szigetet újra elnyel majd az óceán, néhányon atomrobbantások hagytak szomorú nyomot. Bielek Elemér, miközben a tahiti gyöngy szakértője lett, járt vágyott üdülőhelyeken, és ott, ahol a madár sem. Mindenhonnan rengeteg élménnyel és információval tért haza, amit most megjelent, Hello, itt Eli című könyvében oszt meg az olvasókkal. A könyv miskolci bemutatóját április 24-én, kedden délután fél 5-től, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Kaffka Margit Könyvtárában tartják.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek