2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

A Cinefest közönsége lefutotta a Spartathlont

Óriási sikerrel zárult a 14. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon szombat délután 5-től vasárnap este 6-ig rendezett közösségi futás. Az Ultra alkotói külön erre az alkalomra egy 25 óra hosszúságú B-Rollt készítettek, amely egy elit versenyző tempójában „futja végig” a Sparthatlont, az útvonalat egy futó szemszögéből láttatva.

Közel ötven, 12 és 65 év közötti versenyző, félórás váltásokban rugaszkodott neki a teljes terjedelmében 25 órás megmérettetésnek, és nem sokkal az eseményhez készített film vége előtt teljesítették is a Spartathlon 246 kilóméteres távját. A lelkes amatőrök és profi futók mellett természetesen az Ultra alkotói, köztük Józsa László producer is futópadra álltak.

Az esemény néhány nagy meglepetéssel is szolgált. A futók közé hajnalban becsatlakozott Palásthy István 2013-as Spartathlon teljesítő is. Tugyi Levente vasárnap délelőtt 14. lett a budapesti WizzAir félmaratonon, majd Miskolcra sietett, hogy délután további 12.6 km-t fusson. Az ország különböző pontjairól érkező futók mellett természetesen a helyi futóközösség is kapva-kapott az alkalmon, hogy egymást váltsák a Decathlon által biztosított futópadokon. A résztvevők teljes listája és az elért eredményeik a film Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/ultradocumentary ) olvashatók.

Simonyi Balázs Európa Filmdíjra esélyes dokumentumfilmje, az Ultra hétfőn délután látható a fesztivál programjában délután 5 órától a Művészetek Háza Uránia termében. A vetítés után a közönség felteheti kérdéseit az alkotóknak.

Az Ultra öt versenyző küzdelmét mutatja be a legendás Spartathlon futóversenyen – a filmnek pedig igazi különlegessége, hogy a rendező is többszörös teljesítő, az öt szereplő közül az egyik maga az alkotó.

Az Ultra szeptember 21-től látható országosan mozikban. A film gyártója az HBO Europe, SpeakEasy Project és az Anemon, magyarországi moziforgalmazója a Mozinet Kft.

Nagy felbontású fotók letölthetők:
https://www.dropbox.com/sh/xa8813npcatj0mk/AACTtC6JcdqvnD9ZwDCd25BMa?dl=0

Fotócredit:
Fotó: Orosz Péter
Forrás: Jameson CineFest

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek