2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

A bál, amelyhez nincs hasonlatos

A Szerencsi Amatőr Néptánc Barátok nem is olyan amatőr műsorral lepték meg a vendégsereget
Kilencedik alkalommal rendezték meg szombat este Szerencsen a Polgári Bált. A vendégeket, mint az est védnöke köszöntötte dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő.

Ringer István tárogatójátékát követően Zemlényi Zoltán, a Szerencsi Polgári Együttműködés Egyesület elnöke arra kérte a vendégsereget, hogy vásároljanak tombolát, amely bevételéből beteg gyerekeket fognak támogatni.

A bált Koncz Ferenc, Szerencs város polgármestere nyitotta meg. Felelevenítette a mondást, amely szerint minden kezdet nehéz, azonban kilenc éve az első Polgári Bál olyan gördülékenyen zajlott, hogy észre se vették, és már vége is volt. Azóta évről évre egyre többen teszik tiszteletüket a bálon, és nem csak Szerencsről, hanem a környező településekről is. „A szerencsi bál a bálok bálja!” –mondta, kiemelve, hogy idén is nagy jelentőséget tulajdonítanak a jótékonyságnak. A tombola ugyan minden évben elhúzódik, de ez is csak azt jelzi, hogy milyen sok az önzetlen adományozó.

Dr. Mengyi Roland egy régi, kedves mondással bókolt a hölgyeknek, amikor a farsangi fánkhoz hasonlította őket. Emlékeztetőül elmondta, hogy nagyanyáink idejében ezt a kifejezetten szép, csinos nőkre mondták. Ezt követően komolyra fordítva a szót rákérdezett, mit is jelent a Polgári Bál? A polgár „szabad és öntudatos ember, aki méltósággal viseli a történelmi és a kulturális örökségét, amely benne és körülötte van”. Felelősséget vállal a nemzet felemelkedéséért, hogy elfoglalhassuk megérdemelt helyünket a világban. Ezután a bálok társadalmi jelentőségére hívta fel a figyelmet dr. Mengyi Roland, amelyek napjainkban is egyre fontosabb események. Emlékeztetett, hogy Petőfi Sándor is egy megyebálon ismerte meg feleségét, Szendrey Júliát. Végül reményét fejezte ki, hogy a szerencsi Polgári Bál bevonul a családi kalendáriumokba is, ugyanis ez „egy esemény, amelyhez nem találnak hasonlatosat”.

A köszöntőket követő műsorban fellépett a Hajnali Néptánc Egyesület, a Szerencsi Amatőr Néptánc Barátok, majd az est sztárvendége, Fábry Sándor szórakoztatta a bálozókat. A zenei aláfestést az Evergreen Dance Band zenekar biztosította.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek