2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • 50 állami gondozásban élő gyermeknek varázsolta ismét meséssé a Mikulás ünnepségét a Szerencsejáték Zrt.

50 állami gondozásban élő gyermeknek varázsolta ismét meséssé a Mikulás ünnepségét a Szerencsejáték Zrt.

A Szerencsejáték Zrt. idén decemberben ismét hátrányos helyzetű, gyermekotthonban élő gyerekeket látott vendégül Mikulás rendezvényén. Az elmúlt évek sikeres együttműködését folytatva ebben az évben is az Őrangyalok Ligájával összefogva valósították meg a gyerekek számára szervezett álomnapot.
December 10-én a Budapesti Operettszínház impozáns falai között a legkedveltebb családi darabot, az Oszi Boszi, a repülő nagyanyó-t nézhették meg a Miskolci Egyesített Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény 50 hátrányos helyzetű gyermekei a Szerencsejáték Zrt. által szervezett Mikulás ünnepség keretein belül. Az előadás az Operettszínház egyik legnépszerűbb darabja; töretlen sikerét bizonyítja, hogy 2012 óta minden évben műsorra kerül az ünnepek alatt. A szórakoztató előadás remek alkalmat adott a gyermekeknek, hogy a csöppet sem vidám hétköznapokból egy gondtalan, boldog mesevilágba repülhessenek. A felhőtlen pillanatok az előadást követően sem értek véget: a Mikulás-ünnepség keretein belül ajándékcsomagok találtak gazdára, a kis vendégek pedig finom falatokat fogyaszthattak.

Hevér-Megyeri Marianna, az Őrangyalok Ligája kezdeményezést szervező Jövő Uniója Alapítvány elnöke így nyilatkozott: „Hiszünk abban, hogy az ilyen vidám, mesebeli élmények hatására a gyerekek újult erővel és hittel térhetnek vissza a mindennapokba. Sajnos az otthonban élő gyerekeknek nem nagyon van lehetőségük eljutni színházi előadásokra, az Operettszínház különleges atmoszférája pedig egy csodás lehetőség, hogy kizökkenjenek a szürke hétköznapokból. Külön öröm, hogy a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából az élmények mellett ajándékokkal is gazdagodhattak a gyerekek.”

Dr. Zsiga Marcell, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója elmondta; „Idén már harmadik éve működünk együtt az Őrangyalok Ligájával, az elmúlt évek közös programjainak sikerét követve szerettünk volna ebben az évben  is részesei lenni egy különleges esemény megvalósításának. A Szerencsejáték Zrt. évek óta támogat olyan ügyeket, melyekkel a rászoruló gyermekeknek segíthet. Felelősen működő vállalatként kötelességünknek érezzük, hogy tegyük a jövő nemzedékéért. Úgy gondoljuk, hogy a közösségben megélt jó élmények pozitív hatással lehetnek az állami gondozásban felnövő gyermekek életére is.”

***

Az Őrangyalok Ligájáról röviden

Magyarországon jelenleg közel negyed millióra tehető azoknak a gyermekeknek a száma, akik hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű családban cseperednek, közülük pedig nagyjából hétezren élnek átmenetileg vagy tartósan gyermekotthonokban. A Jövő Uniója Alapítvány által életre hívott Őrangyalok Ligája kezdeményezés célja az, hogy valóra váltsa ezeknek a gyerekeknek a kívánságait, így egy napra örömöt csempésszen mindennapjaikba. A 7-14 év közti gyermekek az álomnapjuk megírásával vagy rajzzal pályázhatnak vágyuk beteljesítésére; a beérkező álmok közül pedig szakmai zsűri választja ki a megvalósítandó történeteket.

Az Őrangyalok Ligáját cégek és magánszemélyek is támogathatják, programja a www.orangyalokligaja.hu weboldalon érhető el, ahol a kezdeményezés háttere, a pályázás feltételei, a támogatási lehetőségek és a megvalósult álmokról szóló beszámolók is elérhetőek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek