2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

38. NEMZETKÖZI FORMÁCIÓS TÁNCFESZTIVÁL

Idén 38. alkalommal kerül megrendezésre Miskolc városának egyik legszínvonalasabb eseménye, a Nemzetközi Formációs Táncfesztivál, amely évről évre méltán tart számot városunk lakóinak és az ide érkező turisták érdeklődésére. Itt találkoznak a táncos produkciók legnívósabb hazai és nemzetközi előadói, akik ez alkalommal is nagyszabású gálaműsor keretén belül kápráztatják el a nézőközönséget professzionális standard, latin és modern tánc előadásaikkal.

A rendezvényen az ország legjobb formációs tánccsoportjai mérik össze tudásukat standard, latin, társasági táncok, egyéni és csoportos kűr kategóriában. A tánc legkülönbözőbb műfajaiba is betekintést nyerhetnek a résztvevők, valamint külföldi meghívottak, és egyéni versenyzők is színesítik a táncos megmérettetést. A Nemzetközi Formációs Táncfesztivál egy olyan nagyszabású esemény, amiben minden benne van: a vérpezsdítő latin-amerikai táncok, az elegáns standard táncok, valamint egy teljesen szabad – komoly művészeti értéket képviselő műfaj – a kűrverseny.
Az esemény évről évre több érdeklődőt vonz, nem csupán a miskolciak körében kedvelt, hiszen sok turista is jegyet vált a táncfesztiválra.
Az Elődöntő, Döntők során valamint a Gálaműsorban közel 500 résztvevő-versenyző táncos több mint 30 produkcióját láthatja a közönség, köztük Magyarország legjobb felnőtt és gyermek formációit. A fellépők között köszönthetjük a debreceni Valcer Táncstúdiót, a többszörös magyar bajnok Savaria Táncegyüttest Szombathelyről, a Dudance Tánccsoportot Pécelről. A fellépők sorának azonban nincs vége; parkettre lép a Botafogo Táncegyüttes, a többszörös magyar bajnok Szilver Táncsport Egyesület csapata Szentesről, a Ritmo Spottánc Egyesület Pécsről, a Gála Társastáncklub Egyesület Zalaegerszegről, a sajószentpéteri Freedance Tánccsoportot is. Miskolcról a Ten Dance TSE, valamint az Elte Tánciskola találkozhat a közönség.
A versenyen természetesen indul a házigazda Miskolci Kulturális Központ Ifjúsági Ház méltán népszerű, és igen eredményes KÖDMÖN Formációs Táncegyüttese is, hiszen itt
dől el, hogy kik képviselik Magyarországot a szeptemberben Oroszországban, Tyumenben megrendezendő Standard Formációs Világbajnokságon.
A külföldi fellépőkről sem szabad megfeledkeznünk:Kassa standard formációs táncegyesülete és a  lengyelországi Przemyslből az A – Z Dance  Szkol
A rendezvényt támogatja a Nemzeti Kulturális Alap és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata,a Borsod- Abaúj- Zemplén megyei Iparkamara.

A KÖDMÖN Formációs együttes 1978-ban alakult, neve egy kedves kis szójáték segítségével a Középiskolás Diákok Művészeti Öntevékeny köréből vagyis kezdőbetűk összeolvasásából. született meg.  
Az Ifjúsági és Szabadidő Ház fenntartásában működő KÖDMÖN Formációs Táncegyüttes szerves részeként működik, sportegyesületként 2001 áprilisától. Célja a versenytánc népszerűsítése mellett, a tehetséges és elhívatott táncosok szakmai fejlődésének biztosítása és az egyéni és csoportos versenyeztetés. A táncegyesület folyamatos munkáját és a rendszeres kimagasló eredményeket, a tudatos és rendszeres utánpótlás nevelés biztosítja.
A táncegyüttes tagjai általános, középiskolás, főiskolás és egyetemista gyermekek, fiatalok. A Miskolci Kulturális Központ Ifjúsági Házában az eltelt évek alatt több mint 8000 gyermek és fiatal ismerkedett meg a standard és latin táncok alapjaival. Jelentős szerepet vállal Miskolc város lokálpatrióta szemléletformálásában is. Nem elhanyagolható az a közösségteremtő-formáló erő, amivel hozzájárult az egészséges gyermekek és fiatalok fejlődéséhez.
Egybefonódik a művészeti iskolai rendszer, a sportegyesületi tevékenység, az egyéni és formációs versenyek a művészeti munkával, az éves szakköri tevékenység a nyári szakmai tréningekkel, táborokkal.
Miskolc város ünnepein nagy sikerrel szerepelnek táncosai az óvodásoktól a felnőttekig. Felléptek megyénk több településén, a legkisebb falutól a városokig, Regéctől Kazincbarcikáig, Upponytól Sárospatakig. A csoport több éven keresztül vendége volt az Operaházban Budapesten a Táncpaletta rendezvényének, a farsangi időszakban a bálok nem múlhatnak el „KÖDMÖN” nyitótánc nélkül.
Az együttes többször járt Prsemyslben, Kassán, Máramarosszigeten, Bécsben, versenyezett Elblagban, Stuttgartban, Moldáviában, Moszkvában, Usti nad Labemben, Braunschweigben és itt Miskolcon a Standard Formációs Táncok Európa Bajnokságán.

A táncegyüttes tizenháromszoros magyar bajnok, jelenlegi művészeti vezetője Simon Csaba koreográfus, táncpedagógus.
Csoportvezetők: Harangozóné Ónodi Csilla, Tombácz Anikó, Süttő Roland, Hornyák Zsolt, Garabucziné Mezei Ágnes, balett tanáraink Lőrincz Krisztina és Bán Ildikó. szakmai irányításával folyik az egyéni és csoportos felkészítés a próbatermekben, ahol eredményeik elismerése mellett követendő példát mutatnak tanítványaik számára.
A csoport menedzsere Csóka Edit, aki 15 éve teremti meg az együttes munkájához a feltételeket.
A táncegyüttes 13 alkalommal nyerte el a Magyar Bajnoki címet Standard-mix kategóriában, 9 alkalommal nyert aranyérmet Társasági táncok Országos Bajnokságán, valamint 1990 óta hivatalosan képviseli országunkat a világversenyeken, Európa Bajnoki VII. és Világbajnoki VIII. helyezést elérve.
1990-től, mint Magyarország legjobb standard formációs csoportja képviseli Hazánkat és Miskolcot az Európa és Világbajnokságokon.
1995-ben Kiváló Együttes címet érdemelte a csoport
2004. január 22-én, a Magyar Kultúra napján vette át a Csokonai Közösségi Díjat.
2006-ban az együttes művészeti vezetője, Simon Csaba és Csóka Edit, a csoport menedzsere vették át az Operaházban a táncos szakma egyik legmagasabb kitüntetését, az EuroPAS díjat egy nagyszabású gálaműsor keretében.
2009-ben a Magyar kultúra napján Ózdon kapta meg a csoport Megyénk Kultúrájáért díjat.
2012-ben a csapat legjobb eredményét érte el Ludwigsburgban, ez a világbajnoki 8. helyezés. A Megállíthatatlanok című táncalkotással az együttes elnyerte az év legjobb formációja díját a Magyar Táncsport SzakSzövetségtől.

JEGYÁRAK:

15 óra ELŐDÖNTŐK
Művészeti iskolás(csoportos) 900 Ft
Kedvezményes(nem helyre szóló A és E szektor) 1200 Ft
Jegyár március 19-ig (B, C, D, F, G, H szektor) 2100 Ft
Jegyár március 20-tól (B, C, D, F, G, H szektor) 2700 Ft
Küzdőtér lelátó közép 3200 Ft
Asztalok 4 vagy 5 főre (Támogatói jegy) 50000 Ft

20 óra DÖNTŐ ÉS GÁLAMŰSOR
Kedvezményes (nem helyre szóló A és E szektor) 1500 Ft
Jegyár március 19-ig(B, C, D, F, G, H szektor) 2300 Ft
Jegyár március 20-tól (B, C, D, F, G, H szektor) 2800 Ft
Küzdőtér lelátó közép 3400 Ft
Asztalok 4 vagy 5 főre (Támogatói jegy) 50000 Ft

Jegyek kaphatók: MKK  Központi jegypénztár (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/946-3009), Ifjúsági Ház,  Ady Endre Művelődési Ház,  Fehér Fotó (a Szinvapark földszintjén), valamint az előadás napján a helyszínen.

FELLÉPŐK:

Szkola Tanca „A-Z” – Lengyelország, TSC Kosice – Szlovákia, Bonita TSE – Veszprém, Botafogo Táncegyüttes – Budapest, Dudance Táncsport Egyesület – Pécel, FORMA TSE – Szeged, Freedance-2008 TSE – Sajószentpéter, Gála TSE – Zalaegerszeg, Ködmön TSE – Miskolc, Ritmo STE – Pécs, Savaria TSE – Szombathely, Szilver TSE – Szentes, Ten Dance TSE – Miskolc, Valcer Táncstúdió – Debrecen, Kiss Noel-Magera Nikoletta ProFeel TSE – Budapest, Gellai Tamás-Vorobcsenko Daria DanceStation TSE – Budapest, Hende Máté-Karczagi Dalma DanceStation – Budapest, Fáskerti Zsolt-Ocsovszki Eszter –Gyula, Turcsány Gergely-Bendó Csilla, Kemény Tamás-Princz Nóra DanceStation – Budapest, Balázs Zsombor-Youssef Adelina –Debrecen, Budai Attila-Barna Lilla – Szentes, László Csaba-Páli Viktória – Szentes, Süttő Roland- Tombácz Anikó – Miskolc, Miskolci Majorettek, Elte Táncstúdió – Miskolc

 

 

Formációs Magyar Táncok Bajnoksága Csoportos és Egyéni Kűrverseny
Helyszín: Miskolc Városi Szabadidőközpont
(Miskolc, Görgey A. u. 19.)
2013. március 23. szombat 15 és 20 óra

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek