2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

20 éves a bölcsészképzés a Miskolci Egyetemen

Vezető helyen szerepel a Miskolci Egyetem a HVG 2013-as bölcsészettudományi képzésterületi rangsorában: az összesített oktatói rangsor élén a miskolci bölcsészkar áll. Az eredmények több tekintetben is magukért beszélnek a bölcsészet- és társadalomtudományi oktatás és kutatás 2 évtizede múltán a miskolci campuson.

A Bölcsészettudományi Kar a Miskolci Egyetem egyik legfiatalabb, ám legdinamikusabban fejlődő, leginkább konvertálható tudást nyújtó kara. A mintegy 80 százalékos tudományos minősítettségű oktatói gárda országos viszonylatban is kiemelkedőnek mondható. Talán ezzel is magyarázható, hogy a régió meghatározó képzőhelyévé vált az oktatott szakokon, s országos szinten is meghatározó szerepet tölt be. Az itt diplomát szerzett egykori diákok között akad, aki ma már neves hazai vagy éppen nemzetközi sajtóorgánum munkatársa, hogy nem egy volt hallgató az Európai Unió valamely intézményének alkalmazottja, vagy tudományos, kulturális, közgyűjteményi, oktatási intézmény megbecsült kutatója, előadója, tanára.    

A Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara a 21. század emberének is korszerű, jól hasznosítható tudást nyújt. Egyre bővülő képzési palettáján mindaz megtalálható, ami a klasszikus értelemben vett bölcsészet- és társadalomtudományok körébe tartozik, de az is, ami a mai, felgyorsult tempójú élet nélkülözhetetlen kelléke, a gyakorlatorientált, alkalmazható tudás.

A jubileumi rendezvénysorozat 2012 őszétől 2013 tavaszáig tart, a jeles évfordulóhoz kapcsolódó események, tudományos konferenciák, találkozók és a megjelentetni kívánt kiadványok, tanulmánykötetek a karon folyó eredményes munkát hivatottak tükrözni.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek