2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

1Úton munkatalálkozó Egerben és Celldömölkön

Az 1Út Nemzetközi Zarándoknap második és harmadik munkatalálkozója:

    2. munkatalálkozó: 2014. január 31-február 1. – Eger
    3. munkatalálkozó: 2014. február 22. – Celldömölk

A Mária Út Egyesület a Mária Rádióval közösen egy olyan hagyomány elindítását tervezi, mely az egész Mária Utat átöleli, Mariazelltől Csíksomlyóig. 2014. augusztus 16-án, egyszerre lesz zarándoklás a teljes úton, az érintett települések polgárait, hívőket és nem hívőket hívva, várva és is bevonva.

A Mária Út minden szakaszán tehát Mariazelltől-Csíksomlyóig 2014. augusztus 16-án egy közös célért – abban az évben a családokért – lenne egynapos zarándoklat. Ez a zarándoknapot aztán minden évben meg fogjuk szervezni, mindig a Nagyboldogasszony ünnepet követő szombaton.

Ez a Zarándoknap az EgyÚton munkanevet viseli. A Mária Úton valami fontos dolog történik: az emberek egymáshoz, egymás mellett és egymásért, családjaikért zarándokolnak és a mai széthúzó világban átélik az egységet, és ez hatalmas lelki jelentőséggel bír. Az EgyÚton zarándoknap reményeink szerint legalább tízezer ember számára fog zarándok élményt adni, és ez is segíti a lelki és morális megújulást, amire talán a legnagyobb szükség van ma. Az EgyÚton Zarándoknap megszervezése nagy lelkierőt igényel és nagy munka lesz.

Felkészülésként minden tenni vágyó önkéntesnek tartunk egy lelkigyakorlatot január és február végén.

    A januári lelkigyakorlatot Dr. Ternyák Csaba érsek úr vezeti, és egyidejűleg munkatalálkozó is lesz. Helyszíne Eger, az Egri Hittudományi Főiskola, Szent János Házban 2014. január 31-én, péntek délutántól szombat estig. A rendezvény önköltséges. Szállás 2 ágyas szobákban: 2500 Ft, Étkezés (vacsora, reggeli, ebéd) 1600 Ft.
    A februári lelkigyakorlatot Celldömölkön tartjuk a celldömölki bencés kolostorban 2014. február 22-én. Mivel ez egy egynapos rendezvény költsége nincs, adományokat elfogadunk a kolostor részére.
    
    Regisztráció a következő honlapon lehetséges: http://1uton.mariaut.hu/

Mindenkit, aki tenni szeretne ezért a szép ügyért, szeretettel várunk!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…