2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • 15 éve Miskolcért – születésnapot ünnepelt a Rotary Club Miskolc

15 éve Miskolcért – születésnapot ünnepelt a Rotary Club Miskolc

A Rotary Club Miskolc 2015. október 17-én ünnepélyes keretek között ünnepelte újjáalapításának 15. évfordulóját a Bástya Hotel Báltermében. A Miskolci Rotary 2010-ben került újra alapításra, így az idei év 15 éves fennállásának és programjainak megünnepléséről szólt.

A klub őse és jogelődje 1931-ben alakult azonban a II. Világháború előtt állami nyomásra minden Rotary Club kénytelen volt feloszlani. Az újraalakulásra csak a rendszerváltás után kerülhetett sor.

A több mint száz résztvevővel megrendezett eseményen a Rotary tagokon kívül Miskolc és a környező települések prominens személyei és üzletemberei ünnepelték a jótékonysági világszervezet miskolci egységének sikeres tevékenységét. A rendezvényre meginvitált Bill és Melinda Gates, valamint az általuk patronált PolioPlus Program igazgatója személyesen jelen lenni nem tudott, azonban a dr. Carol Pandak igazgató videó üzenetében jókívánságaival és gratulációjával köszöntötte a Rotary Club Miskolcot.

Miskolc ezen, nívós közéleti eseményén a Rotary szellemiségének megfelelően egy kiemelt jótékony célra, a Gift of Life – gyermekek számára életmentő szívműtétek megvalósítását lehetővé tevő – program támogatására jótékonysági aukciót tartottak a szervezők.

A rendezvény különlegessége volt, hogy két jótékonysági világszervezet – a Rotary International és a Lions Club – magyarországi kormányzója először találkozott személyesen egymással Miskolcon.

Fotó:István Zsolt Lions International magyarországi kormányzója, Kovács Attila Rotary Club Miskolc rendezvény házigazda, Csóka Imre Rotary Internetional magyarországi kormányzója

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek