2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

10 éves a Miskolci Ökumenikus Egyetemi Lelkészség

A Miskolci Ökumenikus Egyetemi Lelkészség fennállásának 10. évfordulóját ünnepelte a 2013. október 29-én 10 órakor kezdődő jubileumi ünnepségen az Egyetemi Szenátusteremben.

Ebből az alkalomból a Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Torma András, és a felekezetek képviselői, Palánki Ferenc egri segédpüspök, Csomós József, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke, Dr. Orosz Atanáz, a Miskolci Apostoli Exarchátus püspök exarchája és Dr. Fábri György az Északi Evangélikus Egyházkerület felügyelője, aláírásukkal megerősítették a 2003-ban megkötött megállapodást.
Az ünnepség második részében a felekezetek képviselői mondták el gondolataikat az egyetemi lekigondozásról, hitéletről:
Palánki Ferenc „Római katolikus álláspont az ökumenikus egyetemi pasztorációról”, ifj. Csomós József, a Tiszáninneni Református egyházkerület ifjúsági referense „A református egyetemi pasztoráció helye az ökumenikus ifjúsági misszióban”, Dr. Orosz Atanáz „A liturgia helye az ökumenikus egyetemi pasztorációban”, Dr. Fábri György „Az evangélikus egyetemi misszió feladatai és lehetőségei” címmel tartott rövid előadást.
A jubileumi ünnepségen az Egyetemi Lelkészség jelenlegi és korábbi munkatársai együtt idézték fel az elmúlt tíz esztendő eseményit.
Az esemény az egyházi vezetők áldásával majd agapéval zárult.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…