2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Kiderült, ki lett a könyvtár önkéntese

A Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár munkatársainak javaslatára ebben az évben P. Kováts Éva, magyar–francia szakos tanár, a francia klub vezetője érdemelte ki A Könyvtár Önkéntese Díjat.

A könyvtárban működő önkéntes program részeként jelenleg szerződéssel heten dolgoznak ebben a formában. A hosszú ideig magas színvonalú munkát végző önkéntesek díjazására alapította ebben az évben a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár A Könyvtár Önkéntese Díjat. Az elismerést az önkéntesek nemzetközi világnapjához kapcsolódóan, december 5-én adják át. Idén P. Kováts Éva érdemelte ki az elismerést, aki már több évtizede kapcsolatban van a könyvtárral, hiszen a különböző rendezvényeken népszerűsíti a francia kultúrát. Immár 4 éve önkéntesként segíti a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár munkáját többek között azzal, hogy elvállalta a francia klub vezetését. Emellett szakmai segítséget nyújt az intézménynek a francia nyelvű állomány fejlesztésével kapcsolatban, valamint szerepet vállal a francia nyelvű előadások szinkrontolmácsolásában. Ötleteivel, kapcsolataival segíti, színesíti a könyvtári rendezvényeket. Szoros kapcsolatot ápol az intézményben működő többi nyelvi klubbal is, bekapcsolódik azok foglalkozásaiba és szorgalmazza a közös programok létrejöttét. Több évtizedes nyelvtanári pályáján megszerzett szakmai, módszertani tudását megosztja a többi nyelvi klub vezetőjével. P. Kovács Éva magas színvonalú önkéntes munkája eredményeként vehette át A Könyvtár Önkéntese Díjat, melyhez ezúton is gratulálunk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy márkás karórával elérhető, hogy az emberek tekintete a csuklóra szegeződjön. Továbbá meglepetésnek is kiválóak, hiszen magabiztosságot lehet velük…

További cikkek