2024. 03. 19. kedd

József, Bánk
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Indul a Szenior Akadémia nyolcadik szemesztere a Semmelweis Egyetemen

Indul a Szenior Akadémia nyolcadik szemesztere a Semmelweis Egyetemen

A tavaszi szemeszter nyitó alkalmát dr. Falus András, a Genetikai, Sejt- és Immunbiológiai Intézet professor emeritusa tartja „A pandémia tanulságokkal és felelősséggel” címmel. Ezt követően minden hétfőn újabb témával várják a résztvevőket.

A sorozat következő előadásain szó lesz többek között még a hormonbetegségekről: fókuszban a mellékvese, a hipertónia fékentartásáról, a jelátviteli folyamatokról a gyulladásos betegségekben, a gyógyszer, -étel, -alkohol, -dohányzás, -koffein interakciókról és klinikai jelentőségükről, valamint a krónikus fájdalom neuromodulációs kezeléséről és a Sürgősségi Orvostani Klinika szervezéséről, működéséről és az idős betegek ellátásáról.

Ezen kívül a depresszió tüneteiről és kezeléséről, az időskori elesések megelőzéséről, a parodontológiáról és a hazai transzplantáció lehetőségeiről is hallhatnak előadást az érdeklődők.

Dr. Nagy Zoltán professor emeritus, a Szenior Akadémia szakmai vezetője kiemelte:  az előadásokon az egyetem vezető professzorai és kutatói közérthető módon adják át az ismereteket az elsődlegesen megszólított idősebb korosztálynak, de életkori megkötés nélkül, bárkit szívesen várnak a rendezvénysorozatra.

A Szenior Akadémián való részvétel ingyenes, de egyszeri, online regisztráció szükséges, amelyet a programsorozat honlapján lehet megtenni mellyel az összes előadás megtekintésére jogosulttá válnak a résztvevők. A rendezvényt online tartják meg, a prezentációk interneten keresztül, a Zoom program segítségével követhetők.

A Szenior Akadémiát 2019-ben hirdette meg először a 250. jubileumát ünneplő Semmelweis Egyetem, amely az oktatás, kutatás-innováció és gyógyítás hármas egysége mellett kiemelt feladatának tekinti a lakosság tájékoztatását és a tudományos ismeretterjesztést, prevenciós célú, népegészségügyi programok által.

 

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lehűléssel indul a hét
Lehűléssel és élénk széllel indul a jövő hét, visszatérnek az éjszakai fagyok és a csúcshőmérséklet is csak 10 Celsius-fok körül várható a többórás na…