2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Idén is megrendezik a „könyvszépségversenyt” Miskolcon

Idén is megrendezik a „könyvszépségversenyt” Miskolcon

A 94. Ünnepi Könyvhét alkalmából a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár ebben az évben is meghirdeti a Kötve-fűzve – az Év Könyve Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében 2023 elnevezésű versenyét.  A felhívásra Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei kiadó által megjelentetett, vagy a vármegyében működő grafikai stúdióban készült, ISBN-számmal ellátott művel lehet jelentkezni.

 

A Kötve-fűzve – az Év Könyve Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében 2023 versenyre az előző két évben (2021-ben és 2022-ben) megjelent kötetekkel lehet nevezni 2023. május 22-ig. Az úgynevezett „kiadóvállalatok”, mellett önkormányzatok, intézmények és magánszemélyek kiadásában megjelent köteteket is jelentkezésüket is várja. A versenyre nevezhető könyvek száma nincs korlátozva, és nevezési díjat sem kell fizetni. A versenyre a kitöltött, és a kotvefuzve@rfmlib.hu e-mail-címre elküldött nevezési lappal lehet jelentkezni, a kiválasztott könyv, vagy könyvek két példányát a II. Rákóczi Ferenc Könyvtárba (3530 Miskolc, Görgey A. u. 11.) kell eljuttatni. A nevezési lapot, a könyvtár honlapjáról (www.rfmlib.hu) tölthető le.

 

Az elismerések odaítéléséről a szervezők által felkért zsűri dönt. Fontos szempont, hogy a bírálók a könyvek tartalmát nem – csak a külsőt, a megjelenés minőségét értékelik. A könyvtár a díjazásra érdemes kötetek készítőit jutalomban részesíti. Természetesen a közönségszavazás sem marad el, hiszen a pályázatra beérkezett kiadványokat a könyvhetet megelőzően a könyvtár központi épületben kiállítják, ez alapján dönthet a közönség arról, melyiket tartja a legigényesebbnek. A kötetek a kiállítás után a könyvtár tulajdonába kerülnek.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2023. június 8-án, csütörtökön délelőtt 11 órakor kerül sor, a 94. Ünnepi Könyvhét és 22. Gyermekkönyvnapok miskolci megnyitója előtt, a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár központi épületében.

A versenyről további információ a 46/503-120-as telefonszámon, valamint a kotvefuzve@rfmlib.hu e-mail-címen Csernikovics Grétától vagy Kondás Krisztinától kérhető.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ha lemaradtál vagy kimaradtál
Bizonyára sokan vannak azok, akik a február 15-i megadott határidőig nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, most mégis úgy döntenek, hogy szeptem…

További cikkek