2024. 05. 5. vasárnap

Györgyi
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Ideális arányok, méltóság és harmónia – a klasszikus stílus

Ideális arányok, méltóság és harmónia – a klasszikus stílus

Ha megnyugvással tölt el, amikor rendezett és elegáns térbe lépsz, emellett pedig még kedveled is a régi korok hangulatát és báját, valamint oda vagy az antik bútorokért is, akkor valószínűleg a klasszikus stílusú enteriőröket pontosan neked találták ki. Az ilyen belsők méltóságot sugároznak, ez pedig az ott megfigyelhető ideális arányokból eredeztethető elsősorban.

A nyugodt elegancia záloga

A klasszikus stílus garantáltan soha nem fog kimenni a divatból. Ha ilyen uralkodó stílust szeretnél látni minden általad elképzelt térben, akkor a DODO klasszikus kollekcióját mindenképpen érdemes alaposan szemügyre venned.

Legyen szó nappaliról, hálószobáról, fogadótérről, dolgozóhelyiségről, a klasszikus stílus visszafogottsága és letisztultsága mindenhol tökéletes hangulatot áraszt. A nyugodt elegancia és a harmonikus vonalvezetés jellemzik, egy ilyen nappaliban vagy bármely más helyiségben a hagyományos elemek maximálisan érvényesülni tudnak.

A klasszikus stílusban berendezett tér arányai mindig ideálisak, egy központi tengely köré rendezd el itt a berendezési elemeket. Ha nagy a belmagasság, akkor ez általában a szoba közepére esik, kicsinél a sarokban található. Ha párosával teszed ide a bútorokat, két fotelt, két komódot például, akkor erre a szimmetriára még rá is erősíthetsz.

A hagyományos klasszikustól a modern klasszikusig

A klasszikus stílus mindig a szép megjelenítésének törvényeit kutatja és a rend és a fegyelem uralmát hangsúlyozza. Tiszteletben tartja a hagyományokat. Szinte olyan, mint egy klasszikus időmértékes vers, kerüli a szabálytalanságokat, a harmónia megteremtése a célja.

Maga a modern klasszikus művészeti stílusirányzat az 1870-es évektől kezdett kibontakozni. Sima vonalak és felületek, egyszerűség, a természetes minták és árnyalatok használata jellemzi. A szakemberek a klasszikusba sorolják a glamour és az art déco stílusokat is. Azonban talán a leginkább a nagypolgári jelzővel illetett lakberendezési irányzatban ismerhetők fel a hagyományos vagy eredeti klasszikus irányzat elemei: a nagy belmagasság a jó magas ablakokkal és az egybenyitott tágas terekkel.

Milyen elemeket válassz ide

Ha klasszikus stílusú bútorokat szeretnél választani, akkor az időtálló anyagokat keresd: nemesebb fafajtákból gyártott berendezési tárgyakat, de akár valódi antik elemeket vagy ezek utánzatait. Soha ne alkalmazz természetellenes dolgokat és alapanyagokat. A mérték­tartó, időtálló, kiváló minőségű és kényelmesen hasz­nálható bútorokkal nem nyúlhatsz mellé./X/

 

A jól megválasztott kiegészítő bútorok és dekorelemek, mint egy-egy üvegezett vitrin, tálalószekrény, íróasztal és könyvszekrény, illetve festmények és a berendezéshez tökéletesen passzoló szőnyegek, valamint a nemes anyagú függönyök és csillár kiemelik e stílus eleganciáját. A DODO klasszikus kínálatában nem fogsz csalódni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek