2022. 05. 21. szombat

Konstantin
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF

Hová rakhatod a kisbútorokat?

Egy lakás berendezését együttesen alkotják kisebb vagy nagyobb bútorok, kiegészítők, textíliák stb. A nagy bútorok szerepe általában elég egyértelmű: ágy, gardróbszekrény, konyhabútor stb. Mindegyiknek megvan a maga helye. A kisbútorokkal azonban kicsit más a helyzet: nincs ennyire meghatározott szerepük, de éppen ezért nagyon is sokrétű lehet a felhasználásuk. Ebbe a kategóriába tartoznak a komódok, fotelek, polcok, kisasztalok.

Komódokat mindenhova!

A komódok nem véletlenül sokak kedvencei és kaphatók végtelen változatban: nagyon sokféle célnak felelnek meg. Lehetnek kis helyen is elférő ruhásszekrények, hobbiszekrények, szerszámtárolók, fontos papírokat elnyelő irattartók… a sort a végtelenségig lehetne folytatni. Éppen ezért, egy komódnak bárhol lehet helye a házban, de legtöbbször persze nappaliban, hálószobában használják.

Van azonban egy terület, ahol a komódok majdnem egyeduralkodók, ez pedig a tetőtér. Itt ugyanis a magas álló polcok, szekrények a tető dőlése miatt labdába se rúghatnak, mindenképp az alacsony berendezési tárgyakat kell előnyben részesíteni. A komódok tökéletesek ezekre a helyekre, általában bőven elférnek, és ha praktikus darabokat választunk, rengeteg tárolóhelyet biztosítanak.

Fotel vagy kanapé?

Nagyon gyakori dilemma a nappalik berendezése kapcsán, hogy fotel vagy kanapé kerüljön be ülőalkalmatosságként. A fotelek első ránézésre úgy tűnhet, hogy kisebb helyet foglalnak, de ez nincs így: mivel nem toljuk őket közvetlenül egymásnak, távolságot tartunk köztük, ezért helykihasználás szempontjából nem éppen a legjobb választást jelentik.

A fotel inkább akkor javasolható, ha sok a hely: ebben az esetben kanapé mellett is meglehet a létjogosultsága. A nappalin kívül ugyanakkor egy tágas hálószobába is jó választás lehet egy kényelmes fotel: nincs is ennél nyugodtabb hely egy olvasósarok kialakításához! Egy kellemes kisasztal két, a szoba stílusához illő fotellel fantasztikusan ki fogja tölteni az üres teret. Ha sokat üldögélsz a fotelben, egy lábtartó beszerzése is jó ötlet lehet a maximális kényelem érdekében./X/

A fotó forrása: Pixel-Shot / Shutterstock.com

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum