2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Zenél a kerámia

A Pataki Kerámia Kft. immár negyedik éve rendezi meg rajzpályázatát 3 és 12 év közötti gyermekek körében. Pályázni 2014. február 21-ig lehetett, a zsűrinek pedig másfél hónap állt rendelkezésére, hogy a szép számban érkezett pályázatok közül kiválassza a legtehetségesebb gyerekek munkáját.

Az idei pályázat témája rendhagyó volt az elmúlt évekhez képest, ugyanis a gyerekeknek több művészeti ágat kellett megjeleníteniük munkájukban. A zsűri arra volt kíváncsi, hogyan tudják a gyerekek képi világba önteni a zenéhez fűződő élményeiket. Nagyon sok értékes pályamű érkezett, melyekben a zenei jegyeken kívül a kerámia motívuma is megjelent.
Uzelmann Annamária a Pataki Kerámia sárospataki gyárának ügyvezető igazgatója továbbra is fontos feladatának tartja a következő generáció művészeti nevelését. Így nem volt kérdéses, hogy 2014-ben is életre hívják a rajzversenyt, melyet az újabb művészeti ág bevonása tett még izgalmasabbá.

Az egyes kategóriák nyertesei a 2014. április 11-én megrendezett díjkiosztó ünnepség keretében kerültek kihirdetésre. A nyertesek díjait Pásztor Lilla szobrászművész adta át.  Mondhatni hagyománynak számít már, hogy a díjátadó ünnepség a részvevők közös alkotásával zárul, ahol a gyerekek maguk is kipróbálhatják a kerámia készítés gyakorlatát. Az idei évben a Pataki Kerámia gyára megnyitotta kapuit a jelentkezők között, így a kíváncsi ifjú alkotók bejárhatták a várat, és szakmai segítséget is igénybe véve kerámiatárgyakon is bemutathatták rajztehetségüket.

Nyertesek:
7 év alattiak:               I. hely:     Török Rebeka
                                 II. hely:     Terbán Vanda
7-8 év közöttiek:        I. hely:     Bicskei Bendegúz
                                  II. hely:     Pesti Violetta
9-10 év közöttiek:       I. hely:     Kőrössy Bálint
                                   II. hely:     Bódi Dominik
11-12 év közöttiek:     I. hely:     Jaskó Emese
                                   II. hely:     Jaskó Emma

Közönségdíjat nyertek:
Gyüre Málna 7 év alattiak kategóriában
Tőkés Nimród 7-8 év közöttiek kategóriában
Csóka Zsombor 9-10 év közöttiek kategóriában
Bánfai Alexandra Evelin 11-12 év közöttiek kategóriában
Ezen kívül különdíjakat, a legtöbbet teljesítő iskolának és a legeredményesebb rajztanároknak összesen 62 db díjat osztott ki a zsűri.

A tárgyi nyereményeken túl a nyertesek egy üzemlátogatással egybekötött kézműves foglalkozáson is részt vehetnek családjukkal egy a gyárral közösen egyeztetett időpontban. A legtöbb rajzot beküldő iskola pedig tetszőlegesen kiválaszthat 30 diákot, akikkel szintén részt vehetnek egy kézműves foglalkozáson, akár egy tanulmányi kirándulás keretein belül is, hiszen Sárospatak bővelkedik látnivalókban és érdekességekben.
Minden nyertes gyermeket emlék plakett emlékeztet majd arra, hogy részt vett a Zenél kerámia a rajzpályázaton, amit erre az alkalomra terveztek Sárospatakon és egy pályázó kislány figurája díszíti.
Remélhetőleg az iskolai kirándulások alkalmával több, a városba látogató fiatal számára is élményt nyújt majd a 3 hétig nyitva tartó kiállítás.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…