2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • World Puzzle: játék közben tanít földrajzot az új magyar szoftver
World Puzzle: játék közben tanít földrajzot az új magyar szoftver

World Puzzle: játék közben tanít földrajzot az új magyar szoftver

World Puzzle: játék közben tanít földrajzot az új magyar szoftver Sikerrel debütált az Apple online boltjában a World Puzzle nevű hazai fejlesztésű szoftver, ami játékos formában segíti a földrajzi ismertek elsajátítását. A puzzle alkalmazásban a földrészeket országokkal, az országokat megyékkel lehet kirakni, így például a gyerekek játék közben szerezhetnek valós, az iskolában is jól hasznosítható földrajzi ismereteket. A maga nemében egyedülállóan kiterjedt adatbázisra épülő játék iránt már Japánból, az Egyesült Államokból, Kuvaitból és Ausztráliából is érdeklődnek. A magyar fejlesztők alapötlete egy olyan alkalmazás volt, amelyben a játék menetét a felhasználó alakíthatja ki, és nem a program „vezeti” a játékost. Közel egy éves fejlesztéssel hozták létre a valós földrajzi adatokon alapuló World Puzzle programot, amit elsősorban iPhone-on, és iPod Touch-on lehet használni. A szoftver kialakításkor a földrészek mellett 110 országot választottak ki népszerűség, valamint megyék száma alapján, ugyanis fontos szempont volt, hogy a játék ne érjen véget túl hamar. Bár olyan túl könnyedén megoldható, de kihagyhatatlan 4-6 megyés országok is szerepelnek a játékban, mint Írország vagy az Egyesült Királyság, a 60-80 megyére felosztott Törökország, Vietnam vagy Oroszország komplett befejezése több mint egy órát is igénybe vehet. A tesztek során a játékot kisiskolások is azonnal önállóan tudták használni, és a visszakérdezések során sikerrel azonosították vaktérképen az országokat.

„A fiatalok élete ma már a mobil telefon és a játék körül forog, ami sok szülőnek problémát okoz. De miért is ne lehetne ezt lehetőségként felfogva tanulásra felhasználni? Egyszerű, gyorsan átlátható, kisebbek számára is könnyen kezelhető programot készített háromfős fejlesztőcsapatunk, így a gyerek, játék közben szerez földrajzi ismereteket.” – fogalmazott Bartos Péter, aki a játék tematikáját, és grafikai stílusát jegyzi.

Az alkalmazás három kísérletező magánember, Bartos Péter, Klár Gergely és Seres Bálint együttműködésének az eredménye: bár ez az első okostelefonra fejlesztett közös játékuk, már mindegyikük foglalkozott szoftverek létrehozásával. Az alkalmazás már angol, német, francia, spanyol, japán, és koreai nyelven is elérhető.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek