2024. 06. 26. szerda

János, Pál
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Videokedvencek-2012-4

A téli hidegben jól jöhet egy kis felhőtlen szórakozás.
Kabaréjelenetet kínálunk mára, illetve a hétvégére (kinek mikor van több ideje, alkalma a félórás jelenetet megnézni).
Persze, szó sincs üres kacagtatásról: a magyar kabaréirodalom javából merítünk. Nevezetesen Rejtő Jenőtől, aki nem csak a légiósregények terén alkotott nagyot, de emlékezetes színpadi tréfák sorát írta; ha az ember felidéz televíziós élményeiből párat, szinte biztos, hogy van köztük Rejtő is.
Nekem ez a most következő, vagyis az Apósom, a vezér című „a” kedvencem. Nagyon régóta az, és nagyon régóta tart, hogy égre-földre kerestem. Tévéműsorokban időről időre felbukkan, de felvétel végett elkapni sosem sikerült. A Youtube-on és máshol is hiába kutattam utána, mígnem egy letöltött egész estés filmben, amely A pesti legionárius című tévéfilm, és „P. Howard” életét mutatja be humoros írásaiból előadott részletekkel, megtaláltam. Kivágtam belőle és íme.
Az Apósom, a vezér egyébként megjelent nyomtatásban is, a hasonló sztorikat csokorba gyűjtő Tévedésből jelentik című kötetben, és láss csodát, olvasva pont olyan vicces, mint megnézve-meghallgatva.
Igaz, ma már lehetetlen máshogy olvasni, mint hogy az ember lelki füleivel Rudolf Péter, Szilágyi Tibor, Tordy Géza hangján hallja megszólalni a szereplőket.
Csak tessék, csak tessék, naná, majd ingyér’!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek